Cum ţi-ar putea îmbunătăţi viaţa intimă curăţenia de primăvară? Bonus alte trei ponturi

Dacă ai probleme în cuplu şi-ţi doreşti o revitalizare a relaţiei voastre, află că te ajută şi banala curăţenie de primăvară. Unii experţi în psihoterapie din SUA susţin această idee.

image

Primăvara ne reamintește că știm să ne adaptăm la schimbările care apar în mod natural și că ne putem bucura de ele. Terapeutul american Ceara Corry explică: „Totul în natură trece prin cicluri cu perioade de activitate mai mare sau mai mică, iar oamenii nu sunt scutiți de acestea. Pe măsură ce îmbătrânim, schimbările hormonale, stilul de viață, bolile, medicamentele și alți factori pot contribui la scăderea libidoului. Dar pe măsură ce anotimpurile se schimbă, putem face modificări care mențin relaţiile intime plăcută şi ne fac să apreciem frumusețile simple de fiecare zi‟. Womanandhome.com prezintă cele mai simple moduri prin care poţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa de cuplu prin activităţi simple, inclusiv unele de sezon, precum curăţenia de primăvară.

Rezervă mai mult timp pentru curăţenie

Curăţenia de primăvară poate reîmprospăta şi viaţa intimă. Plictiseala este o cauză principală a problemelor în cuplurile de lungă durată. Chiar şi simpla mutare a patului poate face ca spațiul din dormitor să fie complet diferit şi să aducă mai multă pasiune. Ai putea schimba draperiile, decora cu lumânări parfumate ceea ce ar schimba puţin decorul obişnuit.Dacă acum obişnuieşti să reorganizezi toate dulapurile, este timp să verifici şi termenele de valabilitate ale prezervativelor, lubrifianţilo sau a altor produse pe care le foloseşti în dormitor. Tot ce este expirat trebuie înlocuit.

Prioritizează activitățile în aer liber

Profitaţi la maximum de vremea bună şi ieşiţi la un picnic, un grătar, o drumeție, grădinăriţi împreună, dacă aveţi posibilitatea, sau mâncaţi în oraş. Cercetările oamenilor de ştiinţă de la  Universitatea din Alabama și Facultatea de Medicină a Universității Keio au arătat că există o corelație între lumina naturală și starea de spirit, innclusiv asupra stării de spirit a relației de cuplu.

Te-ar mai putea interesa: Rutină în cuplu? Mizează pe aceste activități care țin departe monotonia în cuplu

Un studiu realizat la Universitatea din Tel Aviv susţine ideea că expunerea crescută la lumina soarelui poate spori pasiunea în cuplu. „Mişcarea în aer liber crește libidoul prin eliberarea endorfinelor și îmbunătățirea încrederii în sine și aduce mai mult flux sanguin la organele genitale”, a subliniat sexologul Megwyn White.

Vezi şi: Cum îţi pot influenţa bolile gastrointestinale viaţa sexuală?

Găsiți timp pentru a vorbi

Nu doar lucrurile din casă au nevoie de curăţare, ci şi mintea, corpul şi spiritul celor care locuiesc în acel cămin. Curățenia de primăvară presupune să îndepărtezi tot ce aduce nefericire şi boală. De aceea, n-ar fi rău să vă păstraţi puţin timp pentru a avea o discuţie cu rol de vindecare. Spuneţi-vă tot ce aveţi pe suflet, pentru a scăpa de furie, frustrări.

Pentru a încerca lucruri noi în intimitate, trebuie să fii dispus să fii deschis cu partenerul tău și să vorbești despre ceea ce vrei. Nimeni nu poate citi gândurile altora, de aceea etse necesar să cerem ceea ce avem nevoie. S-ar putea să fie inconfortabil să vorbiţi în loc să faceţi ceva, dar odată ce vă obişnuiţi să vă deschideţi unul în faţa altuia, disconfortul va dispărea.

Apelaţi la un profesionist când este nevoie

Pe lângă activitățile de curățenie de primăvară, merită să verifici cum stai şi cu sănătatea. Cel puţin, ai putea face o listă de bifat cu toate controalele medicale de care ai avea nevoie. Stabileşte o vizită la ginecolog sau psihoterapeut sexolog atunci când problemele din dormitor nu mai pot fi rezolvate în cuplu sau creează probleme serioase.

FOTO: ShutterstockRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg