Alimente care îmbunătăţesc memoria

1 79543 original jpg jpeg

Alimentaţia are un impact enorm asupra sănătăţii noastre mintale. De fapt, foarte multe boli mintale pot fi prevenite prin consumul de alimente potrivite. În acelaşi mod poţi stimula memoria pe termen scurt.

Iată care sunt alimentele care pot fi de ajutor dacă suferi de tulburări de memorie:

Legumele

Legumele sunt necesare pentru menţinerea sănătăţii generale. Ele sunt cea mai bună sursă de substanţe nutritive. Dar, mai presus de toate, legumele pot spori puterea creierului şi pot îmbunătăţi nivelul de memorie. În plus, prin consumul legumele organismul primeşte mai mulţi agenţi de stimulare a celulelor.

Somonul

Datorită cantităţii mari de acizi graşi, somonul este un peşte foarte sănătos. Acizii graşi Omega-3 stimulează creierul şi îmbunătăţeşte cu uşurinţă puterea de memorie. Mai mult, substanţele nutritive prezente în somon cresc nivelul de concentrare şi de stocare a informaţiilor.

Afinele

Afinele sunt sursă excelentă de flavonoide, antioxidanţi care îmbunătăţesc conexiunile neuronale din creier şi stimulează regenerarea neuronilor. Prin urmare, aceste două funcţii te ajută în cele din urmă să îmbunătăţeşti memoria pe termen scurt. Pe lângă antioxidanţi, afinele mai sunt şi sursă de vitamine şi minerale. Mănâncă afine măcar de două ori pe săptămână.

Guma de mestecat

Când mestecăm o gumă, creierul este stimulat. Mestecatul gumii ajută la transportul oxigenului în creier. Aşadar, mănâncă gumă pentru ca creierul să funcţioneze mai bine şi să reţină cât mai multe informaţii.

Roşia

Roşia este sursă de antioxidanţi care protejează celulele creierului, luptând împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Mănâncă zilnic roşii şi stimulează memoria pe termen scurt, menţinând astfel creierul sănătos într-un mod natural.

Alte alimente care stimulează memoria sunt:

-    Nuci

-    Avocado

-    Scorţişoară

-    Ceai de mentă

-    Ciocolată