Alimente care scad acidul uric. Listă cu ce trebuie să mănânci

alimente care scad acidul uric jpeg

Acidul uric este substanţa pe care organismul o produce - se găseşte în sânge şi urină - şi care rezultă din arderile proteinelor. Are rolul de a descompune purinele, substanţe prezente în toate celulele corpului, şi în multe alimente. Ce efecte are asupra sănătăţii acidul uric produs în exces şi care sunt acele alimente care scad acidul uric, aflaţi din articolul de mai jos.

Alimentele care conţin purine în cantitate mare sunt:

-    Ficatul; -    Peştele; -    Fructele de mare; -    Fasolea; -    Para; -    Băuturile carbogazoase; -    Berea.

În general, organismul este capabil să dizolve acidul uric prezent în sânge. El este transportant în rinichi, apoi eliminat prin urină. Cu toate acestea, nu toţi oamenii reuşesc să-l elimine, acesta fiind motivul pentru care se dezvoltă diferite afecţiuni. Durere articulară şi pietre la rinichi, sunt cele mai comune. Însă, prin schimbarea alimentaţiei, vei reuşi să ţii sub control nivelul de acid uric din organism.

Iată ce trebuie să mănânci când nivelul de acid uric este ridicat!

Alimente care scad acidul uric:

Mărul, pe lista cu alimente care scad acidul uric

Acest fruct delicios este excelent pentru menţinerea sănătăţii, putând fi mâncat şi atunci când nivelul de acid uric este crescut. În plus, substanţele nutritive pe care le conţine elimină toxinele din organism. Mănâncă zilnic câte un măr.

Ţelină

Ţelina este cunoscută pentru efectele purificatoare pe care le are, reuşind să elimine cantitatea excesivă de acid uric din sânge. Include această legumă în alimentaţia zilnică deoarece ea este unul dintre acele alimente care scad acidul uric.

Alimente care scad acidul uric - Carnea de pasăre

Aşa cum carnea roşie creşte nivelul de acid uric, carnea de pasăre îl scade. În plus, ouăle pot fi şi ele incluse în alimentaţie.

Morcov

Morcovul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. La fel ca ţelina, morcovul poate elimina excesul de acid uric. Mănâncă morcov proaspăt, pune-l în mâncare, fă-l suc.

Apa este indispensabilă, pe lista cu alimente care scad acidul uric

Apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Bea suficient de multă apă pe parcursul zilei. Ea elimină toate toxinele acumulate în organism, scăzând producţia de acid uric. Recomandaţi sunt doi litri de apă pe zi!