Alimente pe care e bine să le mănânci crude

1 79641 original jpg jpeg

Dacă eşti la curent cu ideea de mâncare vegană, e bine să ştii că aceasta este cea mai sănătoasă, deoarece organismul beneficiază de toate proprietăţile alimentelor în stare crudă. Printre cele mai indicate, se numără fructele şi legumele!

Fructele de pădure

Căpşuni, afine, zmeură, mure şi tot ce îţi mai pofteşte inima! Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure trebuie mâncate în stare crudă, pentru că au o mulţime de vitamine şi minerale. Spre exemplu, zmeura este bogată în vitaminele A şi C şi ajută la curăţarea sângelui. Căpşunile sunt excelente în dietă, deoarece sunt săţioase, iar afinele ajută la funcţionarea normală a colonului. Nu uita că toate beneficiile lor se pot reduce semnificativ dacă acestea sunt încălzite. Consumă-le în stare crudă, la micul dejun sau ca o gustare.

Ceapa

Această legumă cu gust nu tocmai plăcut de toată lumea conţine compuşi speciali care pot combate chiar şi cancerul. Consumul de ceapă crudă ajută în cancerul pulmonar şi în cel de prostată. Adaugă ceapă în salatele pe care le prepari!

Usturoiul

Orice fel de mâncare pe care îl găteşti cu usturoi are o aromă deosebită, însă usturoiul în stare crudă are mult mai multe beneficii asupra sănătăţii faţă de cel supus temperaturilor ridicate. Cel mai des, îl poţi consuma sub formă de sos preparat cu iaurt grecesc, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Combină-l cu peşte, pui sau cartofi.

Uleiul de măsline

Multe persoane folosesc uleiul de măsline la gătit, însă nu au idee cât este acesta de util organismului dacă e consumat în stare crudă. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă îţi va asigura necesarul de grăsimi sănătoase şi va menţine inima sănătoasă. Bogat în vitamina E şi antioxidanţi, uleiul de măsline ajută la menţinerea greutăţii şi în dietele de slăbit.

Nuca de cocos

Consumul de nucă de cocos în stare brută este mult mai sănătos faţă de produsele pe bază de cocos pe care le găseşti în magazine. Fă-ţi un obicei de a mânca nucă de cocos proaspătă ca o gustare, deoarece este o sursă naturală de electroliţi şi asigură organismului magneziu, potasiu şi sodiu.

Ardei gras

Un ardei gras de dimensiune medie are în jur de 30 de calorii şi este bogat în vitaminele A şi C. Aportul acestor vitamine scade considerabil când ardeiul este gătit, prin urmare leguma ar trebui consumată numai în stare crudă. Poate fi combinat în salate sau ca simplă garnitură la fripturi. Unde mai pui că e şi mai gustos în stare naturală?



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg