Alimente pe care le mănânci la ore greşite

1 79410 original jpg png

O dietă echilibrată este esenţială pentru sănătate, iar alimentele bogate în substanţe nutritive sunt necesare pentru îndeplinirea funcţiilor organismului. Însă ştiai că sunt produse alimentare pe care mulţi dintre noi le mâncăm la ore nepotrivite şi care pot provoca tulburări digestive?

Chiar dacă pare greu de crezut, consumul anumitor produse la ore nepotrivite cauzează indigestie, constipaţie şi alte probleme digestive. Iată care este lista alimentelor mâncate cel mai frecvent greşit:

Banana

Banana are efect antiacid, prevenind arsurile la stomac. Mâncând o banană dimineaţa reuşeşti să menţii nivelul de energie. Dar, dacă este mâncată noaptea, poţi răci. Aşadar, ar trebui să eviţi consumul de banane seara/noaptea.

Iaurtul

Iaurtul conţine compuşi care stimulează procesul de digestie şi care îmbunătăţesc sănătatea generală, dar el trebuie mâncat în timpul zilei, de preferat dimineaţa la micul dejun. În schimb, dacă este mâncat noaptea poate provoca creşterea temperaturii corpului, aciditate gastrică şi alte probleme digestive.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are mai multe beneficii, dar ele sunt valabile numai dacă este băut la timpul potrivit. Bea o ceaşcă de ceai verde pe stomacul gol, dimineaţa, pentru a preveni deshidratarea şi aciditatea gastrică provocate de nivelul de cafeină din băutură. Evită să bei ceai verde seara.

Orezul

Dieteticienii nu recomandă consumul de orez în timpul nopţii, pentru că este un produs care conţine amidon. S-ar putea să te simţi balonată şi să adormi greu. În plus, orezul mâncat noaptea provoacă creşterea în greutate, deoarece este un aliment care are nevoie de mai mult timp pentru procesul de digestie.

Laptele

Acest produs lactat este sursă importantă de substanţe nutritive, dar s-ar putea să te simţi obosită în timpul zilei după ce ai băut un pahar cu lapte deoarece necesită multă energie pentru a fi digerat. În schimb, bea lapte seara – organismul este relaxat şi substanţe nutritive sunt asimilate mai uşor.

Ciocolata neagră

Bogată în acizi organici care îmbunătăţesc starea generală de sănătate şi care previn afecţiunile cardiovasculare, ciocolata neagră ar trebui mâncată după-amiaza şi seara pentru a îmbunătăţi starea de spirit şi pentru a reduce tensiunea arterială crescută. În plus, ciocolata neagră conţine o cantitate mică de zahăr şi una mare de cacao.

Cafeaua

Mulţi oameni beau cafea seara ca să reziste peste noapte, dar acesta este un obicei nesănătos. Ei pot ajunge să sufere de afecţiuni digestive şi pot deveni dependenţi de cofeina prezentă în băutură. Nici nu mai trebuie să spunem că este recomandată pentru consum în timpul zilei, în niciun caz noaptea sau seara.

Alte produse alimentare nerecomandate seara sunt:

- Sucul de portocale;

- Mărul;

- Vinul roşu;

- Zahărul.

Credit foto: www.boldsky.com