Alimente pe care nu ştiai că le poţi găti pe grătar

1 81435 original jpg jpeg

Ce-ai spune de un pepene verde pe grătar? Carnea sau legumele nu sunt singurele alimente pe care le poţi prepara pe grătar. Îţi prezentăm câteva alimente pe care sigur nu te-ai gândit că le poţi consuma în acest mod. Sunt ideale pentru mese rapide şi uşoare în zilele foarte calde.

Pepene verde

Căldura, fumul şi puţină sare fac ca acest fruct să aibă un gust neaşteptat de bun atunci când este preparat pe grătar. Adaugă puţin ulei de măsline, ceapă tocată, sare şi piper pe o felie de pepene verde şi las-o pe grătar timp de cinci minute până se caramelizează şi începe să se usuce. O poţi mânca cu brânză topită.

Mămăligă

De regulă mămăliga are o textură cremoasă, aşa că e destul de neobişnuit să o pui pe grătar. După ce ai preparat mămăliga, las-o câteva ore să se usuce puţin, apoi pune-o pe grătar. În acest fel va deveni puţin crocantă şi puţin afumată.

Brânză

Câteva felii de brânză pe grătar amplifică savoarea şi textura cremoasă a acesteia. Foloseşte felii mai groase pentru a nu se topi uşor, adaugă peste puţin ulei de măsline.

Cartofi dulci

Ungi cartofii dulci cu unt şi îi pui pe grătar unde va trebui să îi ţii la foc mediu timp de aproximativ 40 de minute.

Conopidă

Tai pur şi simplu conopida în dimensiunile pe care le doreşi, o stropeşti cu câteva picături de ulei de măsline şi o pui pe grătar.

Avocado

Chefi renumiţi ne spun că dacă vrem să pregătim quesadilla, avocado preparat la grătar îi va da un plus de savoare.

Ananans

Atunci când găteşti ananasul pe grătar acesta va avea un gust mai dulce şi mai puţină aciditate.

Sursa foto: www.thekitchn.com