Alungă stresul cu aceste metode simple

1 77201 original jpg jpeg

Într-o lume în care totul se desfăşoară într-un ritm alert, este extrem de important sa înveti să te relaxezi atunci când începi să simţi că stresul începe să pună stăpânire pe mintea şi pe corpul tău. Probabil că o mare parte din timp ţi-o petreci la serviciu, aşa că poţi încerca aceste metode chiar în pauza de lucru!

Ia o mini-vacanţă imaginară

Cu siguranţă că de fiecare dată când te simţi stresată tânjeşti după zilele în care erai în vacanţă. Dar cine spune că nu poţi călători cu imaginară, fie doar pentru câteva minute, oriunde vrei tu? O tehnică propusă de psihologi este aceea a vizualizării uneia dintre cele mai relaxante imagini în care te bucuri de tot ceea ce simţi, miroşi şi auzi în jurul tău, în acest scenariu de vis. După o perioadă scurtă de timp corpul şi mintea ta se vor detensiona.

Respiră adânc

Un lucru atât de simplu şi la îndemână, respiraţia, joacă un rol extrem de important. Din păcate, de multe ori uităm să îi acordăm atenţie şi să respirăm profund, aşa cum ar trebui. Cu cât respiraţia va fi mai adâncă, cu atât cantitatea de oxigen care ajunge la creier va fi mai mare. În acest fel, sistemul nervos va fi stimulat şi vei simţi rapid o stare de calm.

Gustare fructată

Este posibil ca banana să fie deja una dintre gustările tale preferate pentru zilele când eşti la muncă. Potrivit nutriţioniştilor, potasiul conţinut de aceasta te ajută să reglezi nivelul presiunii arteriale şi să scapi de stres. Banana nu este singurul aliment pe care îl poţi consuma în perioadele tensionate; poţi integra în alimentaţia ta nucile şi seminţele, care conţin o cantitate mare de Omega-3 şi Omega-6 sau spanac, o sursă grozavă de magneziu şi minerale, care te ajută să îţi păstrezi calmul pe parcursul zilei.

Bucură-te de efectele aromoterapiei

Uleiurile esenţiale sunt folosite cu succes pentru ameliorarea stărilor de anxietate de mii de ani. Pe lângă abilitatea lor de a ajuta întreg corpul să se relaxeze, acestea au o mulţime proprietăţi. Pentru perioadele în care te confrunţi cu stresul, încearcă uleiurile de trandafir, lavandă, muşeţel şi bergamotă. Le poţi pune în recipiente cu pulverizator pentru a împrospăta aerul din cameră sau poţi pune câteva picături pe o eşarfă sau direct pe piele, pentru a-şi împrăştia aroma întreaga zi.

Ia pauze mici şi dese

Dacă ai o activitate care implică statul pe scaun este recomandat ca la fiecare 30 de minute să te ridici şi să te mişti câteva minute. Poţi face câteva întinderi care îţi vor relaxa musculatura şi vor stimula circulaţia sângelui, lăsând energia să circule liberă prin corp.

Sursa foto: sciencemag.com