Animale de companie cu puteri vindecătoare

1 65835 original jpg jpeg

Dacă nu ştii exact ce animal de companie să oferi cuiva drag sau cuiva care trabersează un moment mai greu în viaţă, află din cele ce urmează care este acela care i s-a potrivi mai bine.

Pisicile îi însănătoşesc pe copii

Sunt beneficii evidente pe care compania unui animal cum este pisica poate să le aducă acelor copii care au diverse afecţiuni oncologice. În cazul lor şi nu numai,prezenţa acestui animal de companie stresul,anxietatea,depresia sunt diminuate considerabil. Ameliorarea psihologică creşte şi şansele vindecării corpului. Mai mult,o pisică îi ajută pe cei mici să fie independeţi,mai responsabili,mai dornici să relaţioneze cu ceilalţi.  

Caii cresc încredere în sine

Contactul cu un animal mare şi puternic are efectul de a spori încrederea în forţele proprii,de a alunga stresul şi grijile. De asemenea,caii sunt utili şi în terapiile pentru persoanele cu retard mintal.

Peştii sau rozătoarele,primele alegeri pentru copii

Un prim companion pentru cei mici poate fi un hamster,un gerbil sau un peşte pe care să deprindă să-l îngrijească. E drept că nu se pot juca prea mult,dar este un prim pas de responsabilizare a copiilor.

Câinii şi porcuşorii de Guineea alungă singurătatea vârstnicilor

Chiar dacă nu sunt bolnavi,vizita unui animal de companie cum ar fi un câine îi face pe bătrâni să se simtă mai bine. Îi face să uite de singurătate,să iasă din rutina obişnuită. Îi bucură,le aduce aminte de vremurile trecute şi creează o relaţie extraordinară.

La vârstnicii care suferă de maladii degenerative,precum Alzheimer,câinii au efectul unei „treziri” nesperate,a unor moment de luciditate. Mai mult,un câine este o alegere bună şi pentru persoanele care au nevoie de mai multă încredere în sine.Tot pentru cei singuri sunt de ajutor şi porcuşorii de Guineea sau hamsterii. Îngrijindu-i şi oferindu-le ceva de ronţăit,vorbindu-le,nu se mai simt deloc singuri.