Arborele de jad aduce belşug în casă

1 60941 original jpg jpeg

Este o plantă decorativă de apartament nepretenţioasă. Se consideră că arborele de jad sau arborele prieteniei– pe numele său latinesc Crassula ovata –poartă noroc celei care o îngrijeşte.

Frunzele plantei sunt cărnoase şi de un verde puternic. Florile sunt asemeni unor steluţe de culoare roz şi dau arborelui de jad o frumuseţe aparte. Planta poate fi crescută în formă naturală sau de bonsai şi se înmulţeşte prin frunze.

Acestea se rup cu tot cu codiţă şi se ţin în apă până când le dau rădăcini. Arborele de jad poate fi un companion pe termen lung,viaţa lui fiind de peste 50 de ani! Cunoscut pentru puterea sa de a reîncărca energetic oamenii,poate fi un cadou dătător de energii pozitive pentru oricine îndrăgeşte florile.

Cum să-l îngrijeşti

Planta iubeşte mult lumina şi poate sta la soare. Primăvara şi vara,trebuie udată din abundenţă,dar având grijă ca apa în exces să nu stea prea mult timp în tăviţă,iar în sezonul rece doar lunar,abia după ce pământul se usucă. Îi plac temperaturile de până la 21 de grade Celsius,dar s-a adaptat bine şi verilor foarte calde. Iarna nu poate sta la mai puţin de 15 grade. Pământul trebuie să fie bogat,uşor drenabil şi acid (6.0 pH).

Ai grijă la dăunători

Deşi nepretenţioasă,Crassula este sensibilă la păduchii lânoşi. Ca să scapi de ei,şterge cu o cârpă înmuiată în alcool diluat zona infectată,o dată pe săptămână,până ce „nepoftiţii“ dispar. Încearcă pe cât posibil să nu apelezi la insecticide chimice,deoarece rişti să distrugi planta.