Aşa foloseşti corect aerul condiţionat!

1 70205 original jpg jpeg

În zilele caniculare, aerul condiţionat este o adevărată binecuvântare! Ca să te bucuri însă de avantajele lui, trebuie să-l foloseşti corect. Iată de ce să ţii cont!

Lipsă de vlagă,somnolenţă,oboseală? Da,cunoaştem cu toţii cât de insuportabilă este căldura. Trăiască aerul condiţionat,veţi spune! Adevărat,dar cu câteva precizări.

Dintr-un aliat în lupta contra caniculei,aerul condiţionat poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate.  Sfaturile noastre îţi vor face ­vara mai răcoroasă,fără să te îmbolnăveşti.

Doar cu 5-10 grade mai rece ca afară

Un lucru important de ­care trebuie să ţii cont ­este temperatura la care setezi aparatul. Este ­bine ca diferenţa de temperatură dintre încăpere şi aerul de afară să nu depăşească 5-10 grade Celsius,fie că eşti la serviciu,acasă sau în maşină.

Evită să intri transpirat ­într-o cameră răcită prea mult cu aerul condiţionat,pentru că te poţi alege cu o răceală. Trecerea de la canicula de afară în camera foarte răcoroasă îţi mai poate da dureri de cap,iar cei cu probleme cardiace sunt chiar în pericol de‑a face stop cardio-respirator sau şoc termic.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.