Aşa împaci câinele cu pisica

1 55063 original jpg jpeg

Vrei un nou companion cu blăniţă, însă nu ştii cum va reacţiona animăluţul „cu vechime“ în casă?

Când pui faţă în faţă doi adversari cunoscuţi,cum sunt câinele şi pisica,lucrurile se pot complica,aşa că ţi-am pregătit câteva sfaturi ca să-i ajuţi să se împrietenească.

3 reguli simple

1. În primele zile,ţine nou-venitul într-o cameră separată,ca să se  adapteze treptat. Pune-i boluri pentru apă şi mâncare,dar şi câteva jucării speciale. Apoi,îl poţi duce în restul casei şi,după ce s-a acomodat,le poţi face cunoştinţă. Dacă unul dintre animale devine agresiv,întrerupe această primă întâlnire şi organizează pe viitor experienţe,mai scurte şi mai dese. Astfel,patrupezii se vor obişnui unul cu celălalt.

2. Când sunt amândoi în casă,ai grijă ca fiecare animăluţ să aibă rezervat spaţiul lui,cu toate cele de trebuinţă. Aşa elimini posibilitatea ca ei să se „certe“ pentru bolul de apă sau pentru spaţiul de joacă. De asemenea,este recomandat ca pisica ta să aibă la dispoziţie câteva posibile locuri în care să se poată refuCând pui faţă în faţă doi adversari cunoscuţi,cum sunt câinele şi pisica,lucrurile se pot complica,aşa că ţi-am pregătit câteva sfaturi ca să-i ajuţi să se împrietenească.gia,în caz de atac. Ea are nevoie de holuri libere,pe care să poată fugi,şi diverse obiecte mai înalte,pe care să se caţere.

3. Încearcă să-ţi dresezi câinele astfel încât să nu plece în urmărirea pisicii,dacă aceasta o ia la fugă. Este mai dificil,din cauza instinctului lui de vânătoare,însă dacă nu te descurci de una singură,poţi apela la serviciile unui dresor specializat.

Măsuri de siguranţă la primele întâlniri

Fii sigură că pisica va fi stârnită de câine,cel puţin la început. Este în natura lui să urmărească obiectele în mişcare rapidă,deci o pisică agitată,care o ia la fugă dintr-o dată,poate deveni ţinta lui. De aceea,când le faci cunoştinţă celor doi,e bine să ai la-ndemână o lesă sau o botniţă pentru câine,dacă lucrurile ies de sub control.

De reţinut!

Nu forţa întâlnirea celor doi şi nu veni cu pisica în braţe,pentru a o „prezenta“ câinelui. Felina va fi crispată,va încerca să-l zgârie pe căţel,iar acesta,la rândul lui,poate deveni gelos,văzând c-o protejezi. Lasă-ţi pisicasă decidă felul în care se va apropia de „intrus“.

Vârsta poate face diferenţa

Atunci când te hotărăşti să aduci un nou animal în casă,preferabil ar fi ca acesta să fie pui. Cu cât un animal este mai tânăr,cu atât vor exista mai puţine situaţii tensionate sau periculoase. În cazul în care pisica este stăpâna casei,deci mai mare,nu va avea prea multe altercaţii cu noul câine,deoarece acesta va dori să se joace cu ea,nu s-o vâneze. Ai grijă însă dacă puiul este pisică,pentru că ar putea deveni la un moment dat obositor pentru câine.Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg