Asa iti ingrijesti pantofii

1 47320 original jpg jpeg

Vrei să ai pantofi care să arate ca noi în fiecare zi? Nu este imposibil! Trebuie doar să ştii cum să-i îngrijeşti şi să le acorzi atenţia cuvenită. Sfaturile de mai jos o să-ţi fie de mare ajutor.

Pantofii din piele

Eleganţi şi foarte rezistenţi, pantofii din piele se curăţă de praf sau de noroi cu ajutorul unei cârpe moale şi umedă. Le poţi da şi un luciu folosind un material uscat şi curat, din bumbac. Pentru a-i păstra în cele mai bune condiţii, dă-i cu lapte de corp, cu loţiune de mâini şi de faţă, dar şi cu cremă specială de pantofi din piele. Dacă te bat la spate, nu folosi pentru lărgirea lor oţet, pentru că distruge pielea.

Pantofii din pânză

Încălţămintea din pânză se curăţă după ce noroiul s-a uscat bine. Foloseşte o perie nici prea moale, nici prea rigidă şi perie-i uşor, pentru a nu întinde şi mai mult murdăria. Apoi înmoaie-i în apă călduţă în care ai turnat puţin detergent de rufe. Usucă-i pe balcon, dar fereşte-i de razele directe ale soarelui ca să nu se deterioreze.

Pantofii din imitaţie de piele

Înainte de toate, este bine să ştii că încălţămintea de orice fel se lasă la aerisit, de preferat în aer liber. Pentru a-i păstra în cele mai bune condiţii foloseşte cremă de ghete, evită să foloseşti apă din abundenţă şi nu uita să-i usuci. Nu-i purta foarte des, întrucât se decolorează repede şi fac repede cute.

Pantofii din piele întoarsă

Acest tip de pantofi se curăţă foarte bine cu o gumă de şters cu care freci uşor locul murdar. De asemenea, poţi aşeza pantoful deasupra unui vas cu apă clocotită. Aburii hidratează pielea şi înmoaia pata, care se va curăţa mai uşor. Dacă pantofii prezintă o pată de ulei, pudra de talc presărată peste locul afectat va absorbi toată murdăria.