Aşa poţi găti mai uşor!

1 48216 original jpg png

Vara, pe caniculă, numai de stat ore întregi în bucătărie nu-ţi arde. De aceea, ne-am gândit să-ţi oferim câteva trucuri ca să scapi de aburi şi de căldură.

Te-ar mai putea interesa:

Cum alegi grătarul pentru picnic

La ce te ajută o "oală-minune"

5 aparate utile în bucătărie

Gustos:grătarul electric

Una dintre cele mai bune variante de preparare sănătoasă a cărnii pe timp de vară este grătarul. Prin alegerea unui grătar electric,vei elimina şi fumul atât de neplăcut care îţi umple toată bucătăria când pui carnea sau frigăruile la fript.

Grătarul cu capac,asemănător aparatului pentru sandvişuri,păstrează în interior toată savoarea şi aroma cărnii.

Cum funcţionează?

Rezervorul de apă al unora dintre grătarele electrice aflate pe piaţă „prinde” particulele de mâncare şi de grăsime,împiedicând astfel producerea fumului.

Dietetic:oala sub presiune

Profită de legumele verii şi prepară-le mai uşor şi mai rapid într-o oală sub presiune. Ea te scuteşte de aburii care se produc la gătit şi îţi permite totodată să economiseşti timp.

Cu o astfel de oală,vei putea să pregăteşti repede pilaful,dar şi supele,ciorbele,tocăniţele,mâncărurile cu carne de vită sau de oaie,despre care se ştie că au nevoie de fierbere îndelungată.

La oala sub presiune,poţi bloca eliminarea aerului şi a aburilor din interiorul ei. Acest fapt îţi oferă posibilitatea să creşti presiunea din interior,prin urmare şi temperatura de fierbere.

Rapid:cuptorul cu microunde

În luna lui Cuptor,ar fi bine să foloseşti cuptorul cu microunde. Puiul la rotisor,pizza,spaghetele,ciupercile umplute vor fi mult mai uşor de preparat la microunde,mai ales dacă ai un model care conţine atât rotisor,cât şi tavă specială,în care să poţi pregăti pizza pentru toată familia.

Nu se încălzeşte precum cuptorul clasic şi totul se coace mult mai repede.

Razele de energie ale microundelor penetrează preparatele de la margine spre centru. Astfel,încălzirea este rapidă şi în profunzime şi se economiseşte timp.