Aşa scapi rapid de gândacii din casă!

1 74616 original jpg jpeg

Gândacii pot fi o ameninţare în casa ta. Preferă să se ascundă în locuri calde şi să se plimbe noaptea în voie. Pentru că pot transmite anumite boli, există multe produse pe piaţă pe care le poţi folosi în înlăturarea lor. Multe însă conţin substanţe chimice nocive. Ca să nu-ţi pui familia în pericol, încearcă următoarea soluţie naturală.

Câteva probleme asociate cu utilizarea pesticidelor

Copiii care sunt expuşi la pesticide se pot confrunta cu câteva probleme de sănătate,atât pe termen scurt,cât şi lung,printre care se numără:insomnia,agitaţia,tulburările sistemului nervos,confuzia,nervozitatea.

Expunerea la pesticide,la adulţi,poate duce la tumori cerebrale,infertilitate,iritaţii la nivelul pielii şi a ochilor,dezechilibre hormonale. Merită menţionat că până şi animalele de companie pot avea unele probleme de sănătate asociate cu utilizarea unor pesticide de uz casnic.

Citeşte şi:Terapii miraculoase cu lipitori,albine şi gândaci

Ce soluţie naturală merită încercată

În timp ce majoritatea pesticidelor utilizate în eliminarea gândacilor din casă pot duce la probleme de sănătate,există mijloace mai sigure şi mai ieftine pentru a face faţă acestor insecte.

Ai nevoie de:

1 ceapă

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

Citeşte şi:Cum alungi gândacii de bucătărie

Mod de preparare

Toacă ceapa,presară bicarbonatul de sodiu,după care pune amestecul în fiecare colţ din casă.     Nu uita să acorzi mai multă atenţie zonelor unde gândacii apar de cele mai multe ori,precum bucătăria şi baia.

Ca să ţii la distanţă gândacii

  • Menţine întotdeauna casa curată,în special bucătăria. Utilizează un spray antibacterian când cureţi blatul de bucătărie.
  • Aspiră şi curăţă bine bucătăria,pentru a elimina toate petele lipicioase de pe gresie.
  • Goleşte regulat coşul de gunoi. Nu-l lăsa în casă mai mult de două zile. De asemenea,indicat este să foloseşti un coş de gunoi cu capac.
  • Ai grijă să nu ai scurgeri de apă în casă. Reţine că gandacii pot trăi o lună fără alimente,dar nu şi o săptămână fără apă.

Credit foto:www.positivemed.com