Aşa se păstrează vinul!

1 71300 original jpg jpeg

Chiar dacă nu e încă anotimpul vinului, vrei cu siguranţă să ştii cum să-l păstrezi că să-i conservi toate calităţile. Iată câteva metode!

Vinul devine tot mai bun pe măsura ce se învecheşte. Dar nu oricum! În sticle închise la culoare,ferite de diferenţele de temperatură şi de lumină. Sticlele se aşează orizontal,fară a fi mişcate. Desigur,vei putea urma toate aceste sfaturi dacă-ţi rezervi un raft liber în cămară sau în pivniţă. Merită! Vei avea o minicolecţie de vinuri,chiar la tine acasă!

Rafturile,o soluţie practică

În beci sau în cămară îţi sunt de mare ajutor rafturile pentru depozitarea sticlelor cu vin. Optează pentru cele din sârmă (sunt mai uşor de transportat dacă veri să-ţi reorganizezi spaţiul). Dacă nu ai nici beci şi nici cămară,le poţi ţine în cutii de carton sau în lăzi de lemn. Este bine să eviţi depozitarea sticlelor frigider deoarece vinul se tulbură de la vibraţii,spun specialiştii. În plus,deschiderile repetate ale frigiderului şi implicit expunerea  lor la lumină vor învechi vinul mai repede de termen (fapt ce duce la alterarea gustului).

Cum aşezi sticlele

Dacă ţi-ai cumpărat un raft special pentru sticlele de vin este bine să respecţi următoarea ordine:vinurile spumante se aşează pe etajera de jos,urmează sticlele cu vin alb şi apoi,desupra,cele cu vin roşu. Motivul? Căldura se ridică,prin urmare orice sortiment de vin are nevoie de o anumită temperatură pentru a‑şi păstra calităţile timp îndelungat.

Cum te bucuri de aromă

Pentru a-i simţi cu adevărat aroma,vinu roşu şi cel proaspăt trebuie servit la temperatura camerei (temperaturile scăzute diminuează gustul). Aşa că lasă-l câteva ore să se "odihnească" după ce l-ai scos din beci. Vinurile albe şi dulci sunt mai aromate dacă le bei reci.

Câteva trucuri…

Vinul de ţară este mai bun dacă,înainte de a deschide sticla ai grijă să nu-l tulburi. Iată de ce,până îl torni,e bine să laşi sticla în picioare o zi (pentru decantare). Apoi îi desfaci încetişor dopul. Îl torni înt-un vas mai mare,de preferat într-o carafă,şi ai grijă ca “drojdia” din vin să nu se ridice. Laşi vinul să “respire” câteva minute (în acest fel îşi îmbunătăţeşte gustul) şi apoi poţi să-l serveşti.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg