Aşa-ţi îngrijeşti câinele iarna!

1 66783 original jpg jpeg

Un animal de companie este o responsabilitate. Oricât de exagerată ar părea grija proprietarilor de câini pentru aceştia, nu greşesc să dedice mult timp toaletării lor, mai ales în sezonul rece. Gerul şi zăpada le pot provoca probleme serioase de sănătate.

Lăbuţele trebuie curăţate temeinic

Plimbările obişnuite nu mai sunt tocmai plăcute pentru companionul tău,din cauză zăpezii şi a gheţii care se adună între perniţele labelor. De aceea,este indicat să scurtezi aceste ieşiri pe cât posibil,mai ales dacă ai un câineîn vârstă sau dacă deţii un căţel de o rasă cu blana scurtă.

După ce reveniţi acasă,curăţă-i bine labele,mai ales în zonele dintre perniţe,unde se strange zapadă şi sare. Aceasta îi poate da iritaţii,în lipsa unei îngrijiri corecte. Pentru a preveni eventuale probleme de sănătate,procură-i o cremă hidratantă de aplicat înainte de a ieşi cu el din casă sau botoşei.

Atenţie!

Renunţă să ieşi împreună cu câinele pentru nişte cumpărături rapide! Vei fi nevoită să-l laşi să aştepte în frig,în faţa magazinului,unde riscă să îngheţe mai repede decât dacă ar fi în mişcare,la o plimbare.

Periază-i blăniţa

O dată la 3-4 zile,rezervă-ţi puţin timp pentru a peria blana animalului tău de companie. În acest fel,îi îndepărtezi praful,îi descâlceşti blăniţa,dacă este lungă,şi observi din vreme orice semn de boală apărut pe corp.

Nu amâna îmbăierea

Spălarea câineluio dată pe lună este necesară. Chiar dacă ţi se pare că iarna e nevoie mai rar să-i faci baie,nu e deloc aşa. Desigur,nici prea des nu e cazul să faci asta,pentru că e posibil ca pielea să-i devină mai uscată. Adu căţelul în cadă,pe un covor antiderapant cu ventuze,spală-l bine cu ajutorul duşului,şamponează-l,masând cu grijă şi clăteşte cu atenţie,pentru a nu rămâne şampon în blăniţă şi s-o facă să se încurce uşor.

Curăţă-i locul de odihnă

Cum pe vreme rea,câinele petrece mai mult timp în interior,e necesar să păstrezi curăţenie în locurile unde obişnuieşte să stea lungit sau să doarmă,perna sau patul. Ocupă-te de asta o dată pe săptămână. Tot atunci,fă-ţi timp şi pentru spălarea seriosă a tăvii de la toaletă şi vei evita mirosurile neplăcute sau dezvoltarea germenilor.

Oferă-i mai multă căldură

Dacă ai un câine în vârstă,bolnav sau nou-născut foloseşte o pernă caldă. Este utilă şi în călătoriile pe timp de iarrnă. Se poate încălzi la microunde şi se păstrează caldă până la zece ore.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg