Aşa tratezi alternativ durerea de spate

1 71583 original jpg jpeg

Potrivit medicinii tradiţionale chineze, acupunctura se bazează pe forţa vitală numită Qi, care străbate corpul uman prin anumite canale şi stimulează presiunea corpului. Dacă medianele sunt blocate, atunci se dezvoltă boli.

Metoda este originară din China şi s-a răspândit în toată Europa,şi este cea capabilă de a vindeca şi preveni boli,dar şi creşte imunitatea. Acupunctura este considerată medicină alternativă,şi practica ei datează din secolul 2 î. e.n.Atunci când sunt introduse cu precizie acele subţiri,sunt deblocate canalele şi este eliberat fluxul de energie Qi. De asemenea,a fost demonstrat că prin acupunctură pot fi ameliorate durerile de spate. În plus,s-a dovedit a fi eficientă şi pentru durerile cronice şi acute de la nivelul coloanei vertebrale.

Cele mai comune cauze ale durerilor de spate:

-Spondiloza;

-Osteoartrita;

-Afectarea ligamentelor;

-Afectarea discului intervertebral.

Acupunctura pentru durerile de spate

Această tehnică presupune introducerea unor ace foarte subţiri la diferite adâncimi în punctele strategice de la nivelul corpului. Acest lucru îl poate face un specialist sau personal medical calificat. În plus,nu doare şi nu este prezent disconfortul şi este practica lipsită de riscuri.

Acupunctura este despre menţinerea nivelului de forţă vitală Qi în organism,unde circulaţia sângelui trebuie să fie constantă şi în care energia să rămână în corp fără probleme. Prin introducerea acelor în zonele foarte bine selecţionate,este restabilită circulaţia energetică în corp şi durerea este înlăturată. Terapia cu acupunctură implică mai multe şedinţe o dată sau de două ori pe săptămână.

Iată pentru ce alte afecţiuni mai este recomandată acupunctura:

-Cefalee;

-Recuperare post-accident vascular;

-Crampe mestruale,durere pelviană;

-Durere lombară;

-Durere din osteoartrită;

-Dureri dentare;

-Astm;

-Anxietate;

-Depresie.