Bananele verzi, bune pentru diabetici

1 79450 original jpg jpeg

Bananele verzi sunt sursă importantă de fibre dietetice, vitamine şi minerale şi chiar o cantitate mică de proteine. Chiar dacă preferate sunt bananele galbene, şi cele verzi sunt foarte sănătoase. Iată de ce este bine să le mănânci:

Îmbunătăţesc absorbţia substanţelor nutritive

Datorită acizilor graşi care se găsesc în bananele verzi, este îmbunătăţită sănătatea colonului. Un studiu recent a arătat că acizii graşi ajută la o asimilare mai bună a substanţelor nutritive de către organism, în special al calciului.

Reglează tensiunea arterială

Bananele verzi conţin potasiu, care este un mineral foarte important şi necesar organismului. Potasiul acţionează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că poate reduce tensiunea arterială mărită şi previne închegarea sângelui, reducând riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Îmbunătăţesc digestia

Nivelurile ridicate de amidon rezistent prezent în bananele verzi le face foarte bune pentru digestie. În plus, fibrele dietetice previn balonarea şi constipaţia dacă sunt consumate cu moderaţie.

Stimulează metabolismul

Bananele verzi conţin minerale esenţiale şi vitamine care pot ajuta la optimizarea metabolismului prin asigurarea unei baze stabile şi complexe de carbohidraţi pentru energie. Bananele verzi accelereze procesul de ardere a caloriilor şi, prin urmare, stimulează metabolismul.

Conţin probiotice

Bacteriile probiotice sunt foarte bune pentru intestine, iar prin consumul bananelor verzi menţii tractul digestiv sănătos.

Bune pentru diabetici

Persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2 pot include bananele verzi în dieta lor, deoarece conţin cantităţi mici de zahăr. Alimentaţia unui pacient cu diabet zaharat trebuie să fie scăzută în zahăr şi astfel bananele verzi sunt numai bune pentru ei.

Conţin vitamina B6

Bananele verzi sunt bogate în vitamina B6, conţinând 39% din valoarea recomandată zilnic. Vitamina B6 joacă un rol major în peste 100 de reacţii enzimatice din organism, plus că ea este necesară pentru formarea hemoglobinei şi ajută la menţinerea sub control a glicemiei.