Beneficiile apei alcaline

1 80632 original jpg png

Apa alcalină este cunoscută drept apă ionizată, care are un pH mai ridicat – mai mare decât cel al apei potabile normale. Apa normală de băut are un pH de 7, care este neutru, în timp ce apa alcalină îl poate avea 8 sau 9 şi o concentraţie mare de calciu, magneziu, sodiu şi potasiu - toate acestea putând oferi anumite beneficii.

Care sunt beneficiile apei alcaline?

Deoarece este apa alcalină are un pH mai mare decât apa obişnuită, poate contracara excesul de aciditate din corpul nostru. De asemenea, apa alcalină ar putea ajuta la menţinerea sub control a diabetului zaharat, îmbunătăţind în acelaşi timp sănătatea oaselor. Iată ce alte beneficii are apa alcalină.

Întăreşte imunitatea

S-a demonstrat că nivelul ridicat de acid poate provoca diferite afecţiuni, în comparaţie cu o stare alcalină în organism. De exemplu, tumorile şi alte simptome ale stresului oxidativ şi ale radicalilor liberi supravieţuiesc mai bine în condiţii acide decât în stări neutre sau alcaline. Dacă vrei să ai o imunitate puternică, echilibrarea acidităţii cu apă alcalină este o alegere bună.

Îmbunătăţeşte funcţia gastrointestinală

Nivlul de aciditate crescut este prezent în special în stomac, cu un nivel de pH de aproximativ 1,5-3. Acest lucru este important, deoarece acidul este necesar pentru digerarea în mod corespunzător a alimentelor. Cu toate acestea, aciditatea în exces din stomac, care nu este contracarată de agenţii alcalini, va conduce la boala numită reflux gastroesofagian.

Creşte nivelul de energie

Prin faptul că ai un nivel de pH mai echilibrat în organism, funcţiile metabolice vor fi optimizate. Acidoza din organism afectează capacitatea celulelor tale de a produce energie, ceea ce este necesar pentru tot ce este în viaţă. În timp ce schimbarea ar putea să nu fie imediat observabilă, efectele apei alcaline pot fi semnificative în ceea ce priveşte nivelul de rezistenţă.

Reduce stresul oxidativ

Unele dintre mineralele pe care le posedă apă alcalină pot avea efecte antioxidante asupra organismului, eliminând stresul oxidativ şi potenţialele mutaţii ale celulelor sănătoase cauzate de radicalii liberi. Acest lucru ajută şi la menţinerea pielii tinere şi la reducerea altor semne legate de vârstă, cum sunt petele, liniile fine şi ridurile.

Previne afecţiuni cardiovasculare

Unele studii arată că nivelul ridicat de acid are un rol în dezvoltarea problemelor cardiovasculare, inclusiv colesterolul ridicat şi hipertensiunea, precum şi un risc ridicat de diabet. Dar apa alcalină băută zilnic poate contracara aciditatea şi proteja inima.

Întăreşte oasele

Oasele devin mai ”slabe” odată cu înaintarea în vârstă, deoarece cantitatea de minerale este afectată. Recomandat este să se menţină un pH stabil şi să se ia suplimente în caz de deficit de minerale. Aşadar, include apa alcalină printre băuturile băute zilnic pentru a preveni osteoporoza şi alte probleme.