Beneficiile consumului de mango în acest sezon

Cu un gust delicios, mango este plin de substanţe nutritive de o importanţă vitală pentru sănătatea ta.
Unul dintre motivele principale pentru care mango nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta este cantitatea mare de antioxidanţi pe care îi conţine, transformând acest fruct într-o adevărată armă împotriva unor boli precum cancerul sau leucemia. Nutrimenţii despre care vorbim fiind izoquercitrina care oferă un excelent efect antihipertensiv, quercitina, astragalina şi acidul galic.
Nici enzimele nu sunt de trecut aşa uşor cu vederea, iar dacă mai menţionăm şi faptul că are un conţinut semnificativ de vitamina A, vitamină importantă pentru piele şi vedere sănătoasă şi vitamina C care sprijină organismul în lupta împotriva radicalilor liber, iată cum se conturează ideea fructului perfect pentru a-l consuma oricând, însă cu precădere în sezonul rece.
Atenuează durerea
Datorită complexului vitaminic pe care îl deţine cât şi proteinele, carbohidraţii, mango este extrem de util în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, protejând şi de apariţia bolilor de inimă.
În cazul în care vrei să te bucuri de avantajele lui şi să îţi faci o mască facială din pulpa de avocado, aceasta va ajuta la deschiderea porilor şi la eliminarea inesteticelor coşuri. Poţi să apelezi şi la sucul proaspăt stors dintr-un mango şi să îl aplici pentru maxim 10 minute pe faţă şi apoi să clăteşti cu apă călduţă din abundenţă, vei vedea rapid efectele sale benefice.
Dacă pielea ta este iritată, masca de mango va atenua orice fel de durere şi va şterge orice fel de eczemă de pe tenul tău.
Află alte beneficii ale fructului de mango pe clicksanatate.ro.