Beneficiile mersului cu picioarele goale
Te-ai întrebat vreodată de ce atât de plăcut să „zaci” pe plajă sau să stai întinsă într-o poiană, cu ochii la cer? Sau de ce ai un sentiment atât de bun când mergi desculţă? Află care sunt explicaţiile!
Viaţa modernă te-a rupt de natură,de energiile ei benefice. Energii despre care s-au făcut studii ştiinţifice,şi despre care unii specialişti cred că au o importanţă vitală asupra sănătăţii noastre. Cercetările au confirmat efectele vindecătoare ale contactului direct dintre piele şi pământ. Se crede chiar că energiile „terestre” ar avea asupra organismului un efect asemănător vitaminei D.
Ca să beneficiezi de efectele lor pozitive lor,e suficient să ai contact cu solul ori de câte ori se iveşte prilejul,timp de cel puţin 30 de minute:
- Când eşti la ţară sau la munte,descalţă-te şi plimbă-te prin roua dimineţii
- La mare,fă plimbări lungi prin nisip,pe malul mării. Plimbările prin nisip sau prin apa mică de la mal au,pe lângă efectele benefice,şi rol în tonifierea musculaturii picioarelor. Alege să te plimbi în intervalele orare în care razele soarelui nu sunt extrem de puternice.
- Chiar şi în parc,în locurile unde ai voie să păşeşti pe iarbă,nu ezita să-ţi dai jos pantofii şi să stai cu picioarele de pământ sau să te întinzi pe gazon. Contactul cu pietrişul este de asemenea benefic.
- Mergi desculţă şi acasă,dacă ai pe jos ciment nevopsit
- În toate cazurile,concentrează-te asupra energiilor pozitive pe care le primeşti în contact cu solul. Relaxează-te şi alungă din minte orice gânduri rele.
- Reţine că lemnul,asfaltul,cauciucul,plasticl,sticla,materialele sintetice şi metalul blochează transmiterea energiilor telurice.
Cercetările arată că legătura cu pământul duce la îmbunătăţiri seminificative ale afecţiunilor inflamatorii,durerii cronice,tulburărilor de somn,stres,tensiune musculară,dureri de cap,simptome hormonale etc.
Ceea ce ştiinţa încearcă să valideze acum figurează de sute de ani în principiile de bază ale medicinei tradiţionale. Culturile vechi din întreaga lume onorează conectarea cu pământul. În medicina chinezeasă,acest principiu poartă denumirea de Qi sau Chi,în tradiţia ayurvedică se numeşte Prauna. Vechii amerindieni credeau că organismul este curăţat,vindecat şi fortifiat dacă intră în contact cu pământul -prin urmare,„bolnavii” făceau sesiuni de tratament stând aşezaţi pe sol sau mergând desculţi.
Citeşte şi: