Beneficiile seminţelor de floarea soarelui. 5 efecte uimitoare

beneficiile seminţelor de floarea soarelui jpeg

Fie că le adaugi în cerealele de dimineaţă, le consumi cu salate, pe pâine sau simple, seminţele de floarea-soarelui îţi pot face ziua mai bună. În ciuda dimensiunii lor, acestea sunt bogate în vitamine şi minerale, uleiuri esenţiale şi antioxidanţi. Află care sunt beneficiile seminţelor de floarea soarelui.

1. Beneficiile seminţelor de floarea soarelui - Îţi protejează inima

Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E, un antioxidant cu rol în eliminarea grăsimilor nesănătoase. Vitamina E neutralizează radicalii liberi şi curăţă pereţii arterelor. Dacă le consumi săptămânal, vei preveni insuficienţa cardiacă şi infarctul. Doar un sfert de cană de seminţe de floarea-soarelui pe zi ţine departe problemele inimii, susţin medicii. Aceste mici seminţe nu îngăduie colesterolului “rău” să se lipească de pereţii arterelor tale şi îţi păstrează inima sănătoasă.

2. Scad colesterolul

Bogate în acid linoleic, s-a demonstrat ştiinţific faptul că seminţele de floarea-soarelui pot să scadă cu 50% nivelul colesterolului rău şi să crească aportul de grăsimi sănătoase. Dacă nu îţi place să le consumi ca atare, adaugă-le în salatele tale preferate.

3. Benficiile seminţelor de floarea soarelui - Întăresc oasele şi musculatura

Seminţele de floarea-soarelui reprezintă o sursă importantă de magneziu, un mineral care nu are voie să lipsească din organism. E suficient să mănânci 100 de grame de seminţe la câteva zile şi vei primi 28% din cantitatea zilnică recomandată de magneziu. Bineînţeles, oasele tale vor deveni mai puternice iar musculatura se va întări. De asemenea, dacă ai probleme cu stresul, vei observa că datorită seminţelor, vei putea să te relaxezi mai uşor şi să scapi de stările nervoase.

4. Curăţă organismul de toxine

Cu gustul lor crocant, similar nucilor, seminţele de floarea-soarelui pot sa devină cu uşurinţă o parte constantă a dietei tale zilnice. Datorită compuşilor lor, ele acţionează ca un antioxidant care ajută la eliminarea toxinelor din corp şi protejează celulele de radicalii liberi.

5. Beneficiile seminţelor de floarea soarelui - Previn cancerul

Sunt mici, dar conţin o cantitate deloc de neglijat de seleniu, un mineral considerat esenţial în prevenirea mai multor tipuri de cancer. Ultimele studii au arătat că seleniul ajută la refacerea ţesutului celulelor şi opreşte răspândirea celulelor canceroase în organism.

Bine de ştiut!

Seminţele de floarea-soarelui pot fi transformate în pateuri sau sosuri sau pot fi pur şi simplu mâncate direct din coajă. Posibilităţile sunt nesfârşite, ca şi beneficiile seminţelor de floarea soarelui. Sursă foto: www.vegetarian.lovetoknow.com