Beneficiile uimitoare ale plantelor de interior

1 21208732 88205331cc o jpg jpeg

Plantele de interior au, pe lângă rolul de înfrumuseţare a casei, beneficii curative nebănuite, protejându-ne de praf, bacterii, viruşi şi substanţe nocive. Culoarea verde este relaxantă, liniştitoare şi aduce o stare generală de bine.

Potrivit psihologilor, persoanele care au în casă plante au întotdeauna o sănătate puternică atât mentală, cât şi fizică. 

Plantele se potrivesc oricărui stil de interior, şi unde mai pui că reîmprospătează aerul, acţionând ca un filtru natural, şi îţi asigură un somn liniştit.

Un aer uscat poate cauza înfundarea nasului sau alte probleme mai grave de respiraţie. Astfel, apare riscul de alergii sau chiar astm. Cei mai afectaţi sunt bebeluşii, care pot dezvolta diferite afecţiuni nazale.

Atunci când umiditatea este scăzută, dimineaţa vă treziţi cu buzele şi gâtul uscate. Probabil aţi observat şi că, atunci când staţi mai mult timp în casă, începe să vă doară capul şi simţiţi nevoia să aerisiţi des încăperea.

Pe de altă parte, umiditatea în exces contribuie la dezvoltarea mucegaiului şi favorizează dezvoltarea microbilor. În aceste cazuri, organismul este expus dezvoltării de infecţii ale tractului respirator.

Nu doar că sunt foarte frumoase şi ne dau o stare de bine, plantele sunt şi eficiente pentru a menţine aerul din încăpere proaspăt şi curat. Elimină cantităţi mari de oxigen şi, în acelaşi timp, absoarbe dioxidul de carbon.

Plantele de interior pot fi de diverse forme, mărimi sau culori, fiind uşor de îngrijit. Printre cele mai răspândite se numără Aloe Vera, Sansevieria sau limba soacrei, iedera, orhideele, gerbera, ficusul şi palmierul Areca.