Bicarbonatul- ingredientul minune din casa ta

1 73855 original jpg jpeg

Probabil că ştii deja cât de bun şi folositor este bicarbonatul. Te ajută în bucătarie la curăţat vesela, îţi albeşte dinţii, este bun în curele de slăbire, împrospătează culoarea covoarelor, cu alte cuvinte e bun la toate.

Albeşte dinţii

Dacă vrei să îţi albeşti dinţii pune pe periuţă un vârf de bicarbonatîmpreună cu câteva picături de zeamă de lămâie şi freacă dinţii cu acest amestec timp de câteva minute,cu mişcări uşoare.

Te scapă de mătreaţă

Poţi scăpa de cojile de la nivelul scalpului mai uşor decât îţi imaginezi,doar adăugând în şamponul pe care îl foloseşti 2-3 linguriţe de bicarbonat. Pielea capului va fi stimulată şi circulaţia îmbunătăţită. Unul dintre motivele care cauzează apariţia mătreţii poate fi existenţa ciupercilor la nivelul scalpului,dar datorită proprietăţilor antifungice pe care le are,bicarbonatul le va elimina cu succes.

Florile ţin mai mult

O linguriţa pusă în apa în care stau florile,le va ţine mai multe zile proaspete

De ajutor în casă

Covoarele îşi împrospătează culoarea dacă presari câteva plicuri de bicarbonat pe ele şi le laşi să acţioneze 2-3 ore,după care aspiri.

Alcalinizează corpul

Toxineledin celulele grase pe care corpul le stochează ca măsură de protecţie sunt eliminate în sânge. Datorită restabilizării şi alcalinizării ph-ului,corpul tău va începe să elimine treptat şi depozitele de grăsime acumulate. Poţi bea o cană de apă călduţă cu bicarbonat şi lămâie în fiecare dimineaţă şi vei constata că vei avea şi mai multă energie.

Îndepărtează mirosurile urâte

Pune pe o tăviţă bicarbonat de sodiu şi lasă-l în frigider. Vei vedea că dacă până atunci miroasea foarte urât,acesta va capta toate mirosurile neplăcute. Sau dacă ai curăţat usturoi şi îţi miros mâinile,fă o pastă din bicarbonat şi câteva picături de apă şi spală-te cu ea pe mâini.

Curăţă tigăile arse

Umple vasul ars cu apă,toarnă un plic de bicarbonat şi pune-l pe foc,la fiert. Dacă este cazul,repetă această operaţiune.