Brânduşa de toamnă. Ghid cu tot ce trebuie să ştii despre ea

brânduşa de toamnă jpeg

Brânduşa de toamnă este o plantă pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă. Fii alături de noi şi descifrează „secretele” acestei plante!

În tradiţia populară, brânduşa de primăvară şi brânduşa de toamnă sunt două surori care au fost alungate de acasă,fiecare în anotimpul care le dă numele,de către mama lor vitregă. Văzându-le supărate,Dumnezeu le-a prefăcut în flori,iar de atunci ele se tot caută. Se spune că cine face o cunună dintre cele două plante şi le dă pe apă,va primi răsplată din partea divinităţii.

Unde se întâlneşte brânduşa de toamnă?

Brânduşa de toamnă este originară din Europa şi creşte în poienile din zonele deluroase şi montane. Ea se găseşte în sălbăticie,dar este cultivată şi în grădini,ca plantă medicinală.

Florile au nuanţe deosebite

Această plantă face parte din familia liliacee şi este deseori confundată cu ceapa sălbatică,deoarece se dezvoltă dintr-un bulb care seamănă izbitor cu aceasta. Frunzele,de obicei în formă de sabie,cresc până la la o înălţime de 30 de cm. Brânduşa de toamnă face o singură floare,care apare direct din bulb,deoarece,între timp,tulpina aeriană se usucă. Într-un câmp de plante,florile brânduşelor se evidenţiază printr-o eleganţă extraordinară,fiind colorate de la alb până la roz-purpuriu.

Brânduşa de toamnă este otrăvitoare

Deşi la prima vedere pare inofensivă,simptomele intoxicaţiei accidentale cu brânduşa de toamnă sunt cunoscute încă din antichitate. Substanţele din bulbul şi seminţele acestei plante au un efect dăunător asupra organismului uman,fiind la fel de otrăvitoare ca arsenicul. Ele provoacă dureri stomacale,arsuri în gât,diaree şi senzaţii de sufocare.

Tratează reumatismul

Totuşi,specialiştii o folosesc în diverse tratamente naturale,pentru că are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice. De asemenea,este unul dintre cele mai recomandate leacuri pentru vindecarea reumatismului,artritei şi pentru gută.

Flori rezistente la soareRecente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg