Broscuţa ţestoasă, animalul de companie ideal

Vrei un animăluţ de casă care nu are nevoie să-l drăgălăşeşti toată ziua şi care nu face nici prea multe pretenţii la mâncare? Poţi alege o broscuţă ţestoasă de acvariu, în special broscuţa cu tâmple roşii, un animăluţ de companie care nu este deloc pretenţios.
Broscuţa ţestoasă cu tâmple roşii vine din America
I se spune broscuţa cu tâmple roşii tocmai din cauza unor pete de această culoare,pe care le are chiar în spatele ochilor. Carapacea este de culoare verde,cu dungi galbene şi negre. Dacă atunci când vine pe lume măsoară doar trei-patru centimentri şi cântăreşte doar zece grame,după ce ajunge la maturitate va avea circa două kilograme şi aproximativ 25 de centimetri. O astfel de broască este destul de longevivă,căci poate trăi până la vârsta de 70 de ani. Continentul de origine al acesteia este America de Nord.
Alege acvariul potrivit
Deoarece este o broscuţă care iubeşte atât uscatul,cât şi apa,este bine să-i amenajezi un acvariu mai mare,în care să aibă şi un spaţiu unde să se poată odihni (puteţi pune nişte pietre mai înalte sau un suport de lemn). Pentru ca ţestoasa să se simtă confortabil,este indicat să-i schimbi frecvent apa,în fiecare săptămână să schimbi măcar un sfert din apa din acvariu. Ideal este să achiziţionezi şi un filtru,căci broscuţele au mare nevoie de un mediu cât mai curat. Asigură-te,de asemenea,că emperatura apei este mereu constantă,între 25 si 29 de grade.
Hrana ideală
Broscuţa cu tâmple roşii este omnivoră,de aceea o poţi hrăni atât cu mâncare specială cumpărată,cât şi cu peştişori,greieri,varză sau morcovi. Evită să-i dai carne crudă,căci se poate îmbolnăvi.Din când în când,presară-i în apă şi suplimente alimentare,precum calciu sau vitamine,pe care le cumperi de la magazinele de specialitate.
Sfat
Ai grijă să te speli pe mâini de fiecare dată când îţi hrăneşti broscuţa ţestoasă,astfel încât aceasta să nu se îmbolnăvească.