Bucură-te de beneficiile terapiei prin râs

1 73930 original jpg jpeg

O atitudine pozitivă şi optimistă te va ajuta în orice situaţie. De câte ori nu ai găsit rezolvarea unei probleme doar schimbându-ţi starea interioară?

În momentul în care zâmbeşti emani în jurul tău energie pozitivă,iar acest obicei are un efect benefic în special asupra sănătăţii tale. Există chiar şi o vorbă din popor care spune că râsul este cel mai bun medicament.

Râsul combate stresul

S-a dovedit că râsul întăreşte sistemul imunitar şi oferă psihicului un tonus bun. Chiar şi în Biblie este menţionat acest aspect în pildele lui Solomon:„O inimă veselă este un leac minunat,pe când un duh fără curaj usucă oasele". Sigmund Freud descria şi el râsul ca fiind un eliberator pentru energia psihică.

Alină suferinţa

De-a lungul timpului, terapia prin umor a fost folosită în cazul persoanelor aflate în depresie. Acestea erau puse să urmărească materiale amuzante, să participe la piese de teatru de comedie şi să se înconjoare de oameni veseli. Totodată au beneficiat de această terapie şi pacienţii care sufereau de dureri fizice în urma operaţiilor chirurgicale, observându-se în timp un efect de ameliorare al acestora.

Scade tensiunea arterială

Te relaxează atât de mult şi te eliberează de stres, încât vei constata o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. De multe ori emoţiile negative, teama sau grijile pot determina dereglări în organism, inclusiv în ceea ce priveşte tensiunea arterială. Datorită musculaturii abdominale şi a muşchilui diafragmei, solicitate în timpul râsului, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte, iar concentraţia de oxigen creşte. Astfel vasele de sânge se dilată şi se reduce posibilitatea formării cheagurilor.

Câteva minute de râs pe zi

Caută motive de fericire în fiecare zi şi priveşte întotdeauna partea plină a paharului. Înconjoară-te de oameni veseli, optimişti, când ai o problemă fă haz de necaz şi concentrează-te doar asupra lucrurilor frumoase. Ia exemplul celor mici care râd dinainte de a începe să ştie să vorbească, ceea ce arată că râsul este un limbaj universal. Petrece timp în preajma lor şi vei învăţa să te amuzi şi să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară, aşa cum o fac şi ei.

Produce endorfine

Responsabile de starea de fericire, acestea sunt produse şi eliminate în corp în urma unei porţii copioase de râs de aproximativ cel puţin câteva minute.

Îmbunătăţeşte relaţiile

Parteneriide cuplu, colegii de lucru sau membrii familiei care râd mult devin mai apropiaţi şi mai deschişi unul faţă de celălalt. Atunci când apar certuri sau discuţii, râsul are puterea de a detensiona atmosfera.

Deschide uşi

Cei mai plăcuţi oameni sunt de cele mai multe ori cei care au un zâmbet pentru oricine şi o inimă deschisă. Când râzi te conectezi mai uşor la ceilalţi şi îi ajuţi să se simtă în largul lor. Cu un zâmbet sincer poţi obţine multe şi poţi transmite mai mult decât ai reuşi să o faci prin cuvinte.

Râsul este molipsitor

Experimente făcute în metrou sau pe stradă, în mulţime, au demonstrat acest fapt. E de ajuns ca o singură persoană să râdă cât o ţin plămânii, că imediat vor începe şi ceilalţi să râdă minute în şir cu poftă.

sursă foto: lifescript.com