Câine lup îngrijire. 4 lucruri pentru un stăpân trebuie să le ştie

câine lup îngrijire jpeg

Câine lup îngrijire. Îl vedem în filmele poliţiste adulmecând hoţii, dar şi în parc, jucându-se cu copiii. Stă de pază la fel de devotat ca atunci când însoţeşte nevăzătorii. Am putea să-i spunem „câinele bun la toate”. Dar ce îl recomandă pentru acest statut?

Rasa din care face parte,ciobănesc german,e cea mai populară şi mai răspândită din lume. Se spune că niciun alt câine nu poate face atâtea lucruri şi la fel de bine ca un câine lup. Secretul lui? Plăcerea de a învăţa lucruri noi şi de a face multă mişcare,inteligenţa şi destoinicia.

1. Câine lup îngrijire - Se cere scos în lume

E foarte important ca un câine lup să fie socializat de mic,pentru a nu deveni agresiv. Nu trebuie lăsat singur mult timp,fiindcă poate da semne de depresie. Se înţelege bine cu copiii,fiind un excelent companion. Ia-l cu tine în parc,la plimbare,oriunde e permis accesul animalelor. E bine să cunoască oameni şi locuri noi,să se confrunte cu diverse situaţii,ca să se adapteze şi să înveţe să reacţioneze corect.

2. Câine lup îngrijire - Vrea cât mai multă mişcare

Îi place să înveţe lucruri noi şi este cel mai fericit dacă are în fiecare zi câte ceva de făcut. De asemenea,îi place foarte mult mişcarea. În cazul lui,plimbările lungi şi dese sunt cheia marilor succese... Nu degeaba e în stare să facă atâtea! Scoate-l dimineaţa la un jogging în doi:el va fi încântat,iar tu în formă. Nu uita de lesă şi lasă-l liber doar în curte sau în spaţiile special amenajate.

3. Nu se dă-n lături de la muncă

Câinii lup au simţul mirosului foarte dezvoltat;pot,de exemplu,să miroasă scurgerile de gaze din ţevi aflate la 4 metri adâncime. Acesta,dar şi vigilenţa,capacitatea de a învăţa şi loialitatea sunt motivele pentru care au devenit colaboratori de nădejde ai poliţiştilor,salvamontiştilor,paznicilor,ai armatei.

4. Locul trei la inteligenţă

O altă bilă albă: e foarte uşor de dresat, pentru că este un câine deştept,cu o intuiţie bună. Un studiu american despre inteligenţa câinilor l-a clasat al treilea în topul celor mai deştepţi câini.

  • Câine lup îngrijire - Năpârleşte în permanenţă, în special primăvara, şi de aceea trebuie periat zilnic. După periere, ca să-i lucească blana, poţi să-i freci părul cu o cârpă uscată. Spălarea e recomandată doar de două ori pe an, altfel i se usucă pielea. Pentru a avea dinţi sănătoşi, e bine să mănânce morcovi, oase şi pâine uscată.