Calităţile incredibile ale uleiului esenţial de davana

1 68584 original jpg jpeg

Ştiai că uleiul esenţial de davana este folosit în multe ceremonii sfinte şi că, de fapt, derivă dintr-o plantă? Acest ulei poate fi folosit în fiecare zi, iar în religia hindusă, frunzele davana au un loc special, deoarece sunt folosite pentru a potoli setea Zeului Shiva.

Iată care sunt calităţile incredibile ale uleiului esenţial davana:Funcţionează ca un antidepresiv

Una dintre cele mai importante calităţi ale uleiului davana este că are proprietăţi miraculoase antidepresive. În plus,mai este cunoscut în tratarea anxietăţii,sentimentului de pierdere,traumele psihice şi lipsa de energie. Încă din cele mai vechi timpuri,uleiulde davana este asociat cu caracteristicile spirituale. Aşa că,atunci când eşti în căutarea unui antidepresiv,nu uita de uleiul de davana.

Ajută menstruaţia

Ciclul menstrual este adesea asociat cu spasme,greaţă şi modificări de dispoziţie. Nu simţi dureri abdominale intense în timpul menstruaţiei? Suferi de cicluri neregulate şi stres aferent? Înainte de a merge la medic,este bine să consulţi un aromoterapeut care o să-ţi spună despre beneficiile uleiului esenţial de davana,beneficii pe care le are asupra corpului. Acest ulei a fost folosit de femei în trecut pentru a goli blocajele menstruaţiei normale. În plus,uleiul de davana ajută şi la eliminarea senzaţiei de greaţă din această perioadă.

Are efect relaxant

Suferi de stres sau de anxietate? Îţi pierzi cumpătul des? Uleiul esenţial de davana poate ajuta la calmarea furiei şi a stresul într-un mod semnificativ. Acest ulei are efect calmant asupra creierului. În plus,ajută muşchii corpului şi vasele de sângesă se relaxeze. Presară câteva picături de ulei de davana pe pernă înainte de culcare pentru un somn odihnitor. Poţi pune câteva picături de ulei în cadă pentru a inhala vaporii,care ajută la calmarea minţii. Acest ulei nu se aplică niciodată direct pe piele. Întotdeauna aplici un alt ulei înainte.  

  

Are proprietăţi antiseptice

Este bine să ai în casă acest tip de ulei deoarece atunci când te tai poate fi aplicat,având proprietăţi antiseptice. În plus,uleiul de davana este benefic şi pentru răni sau lovituri,mai ales dacă sunt produse de un obiect din fier. Acest ulei poate fi aplicat doar dacă rana este în fază iniţială.