Când ai nevoie de monitorizare Holter şi la ce ajută

1 68616 original jpg jpeg

Când ai nevoie de monitorizare Holter şi la ce ajută1510 afisari02-10-2014 de Daniela Arnăutu 0 În fruntea topului bolilor cu cea mai ridicată rată de deces se află hipertensiunea arterială şi afecţiunile cardiace.

Persoanele care se confruntă cu astfel de probleme ar trebui să apeleze la o investigaţie lesne de realizat,dar foarte relevantă:monitorizarea Holter. 

Dacă aveţi tensiunea oscilantă sau sunteţi hipertensivi şi vă aflaţi deja sub terapie,pentru a vă asigura că primiţi cel mai eficient tratament,puteţi recurge la monitorizarea Holter. Investigaţia este recomandată şi persoanelor care au suferit,recent,un infarct miocardic sau se confruntă cu fibrilaţii,tahicardie,palpitaţii etc.

Testarea durează 24 de ore

"Pacientul va purta, timp de 24 sau 48 de ore, un mic aparat, Holter, ce îi monitorizează tensiunea arterială şi ritmul cardiac în timp ce îşi va desfăşura activităţile unei zile normale. Sunt situaţii în care monitorizarea Holter este decisivă pentru stabilirea unui diagnostic şi, implicit, a unui tratament corect.