Când începe câinele să facă afară. Vârsta la care cere să iasă

când începe câinele să facă afară jpeg

În primele trei luni de viaţă ale unui căţel nu trebuie să-ţi faci prea multe speranţe că îl vei învăţa să ceară afară. Tot ce poţi face este ca, prin câteva metode, să reduci episoadele în care el îşi va face nevoile în casă. Iată când începe câinele să facă afară.

Când începe câinele să facă afară 

Nu îl certaţi şi nu îl loviţi dacă îşi face nevoile în casă. Este prea mic să pentru a şti să anunţe singur.

Trebuie să ştiţi doar că,în general,un pui de câine îşi face nevoile la puţin timp după ce se trezeşte din somn,după ce a mâncat (un motiv în plus să nu îi lăsăm castronelul cu mâncare la dispoziţie tot timpul) sau după o porţie de joacă. Este deci recomandabil să fie scos afară după un asemenea moment. Asta nu înseamnă că,în rest,nu îl mai scoatem deloc. Cu cât mai des,cu atât mai bine.

De asemenea,în primele luni de viaţă ale căţelului,este bine să folosiţi covoraşele absorbante speciale,pe care le găsiţi de vânzare la pet-shopuri.

Când începe câinele să facă afară - Odată învăţat,patrupedul începe să „ceară” singur afară,manifestările în acest sens fiind diverse:de la “vociferări” pe diferite tonalităţi în faţa uşii,plimbat agitat în zona intrării,până la adevărate asalturi asupra obstacolelor care barează accesul către exterior (ros sau zgâriat uşa).

În cazul persoanelor care merg la serviciu de dimineaţa până seara,prietenii lor patrupezi de acasă se pot obişnui să “se ţină” timp de nouă până la zece ore. Depinde,însă,de rasă şi de cum au fost obişnuiţi.

Nu trebuie să-l scoateţi noaptea

Un căţel sănătos doarme pe durata nopţii şi nu ar trebui trezit din două motive:unul este acela că pe durata nopţii (şi,bineînţeles,a somnului) se secretă hormonul antidiuretic ADH. Al doilea motiv este acela că un astfel de ritual,pe lângă faptul că este inutil,dezvoltă şi duce la apariţia de tulburări de comportament şi de dezvoltare (tot în timpul somnului secretându-se hormonul de creştere STH).

În funcţie de activitatea şi de programul familiei,cerutul afară la miezul nopţii poate fi considerat normal în cazul în care stăpânii sunt oameni activi şi merg la culcare la o ora înaintată în noapte. Altfel,cerutul lui afară poate fi o problemă de sănătate (tulburări digestive sau probleme la rinichi).

Când începe câinele să facă afară - Cumpăraţi covoraşe absorbante

Oricât ar fi de mic,animalul va şti să-şi facă nevoile pe astfel de covoraşe. Ele au un miros specific care îl va atrage pe căţel.