Când sarea este bună pentru sănătate

Cu mii de ani în urmă, sarea avea o valoare atât de mare încât nicio persoană nu îşi permitea să facă risipă. O persoană trebuie să consume aproximativ patru-cinci grame de sare, zilnic.
Egiptenii au utilizat-o prima dată
În urmă cu 5000 de ani,egiptenii au început să utilizeze sarea pentru a conserva alimentele. Şi strămoşii noştri,dacii,au descoperit beneficiile sării în bucătărie,căci o utilizau pentru prepararea brânzeturilor. Cei care au acordat însă o importanţă deosebită sării au fost romanii.
Spuneau despre aceasta că este un “har al pâmântului”. Locuitorii Imperiului Roman au fost cei care au început să folosească sarea la prepararea salatelor.
Poate fi de ajutor în prevenirea AVC
O lipsă de sare în organism creşte riscul apariţiei accidenului vascular cerebral,susţine profesorul John Connell de la Universitatea din Glasgow. Potrivit acestuia,un nivel mic de de sodiu determină un exces de aldosteron în sânge,un hormon care creşte riscul de infarct şi de AVC.
Ajută la o bună fucţionare a tiroidei
Iodul din sare previne apariţia unei afecţiuni a tiroidei,şi anume guşa endemic,care se manifestă prin mărirea glandei tiroide. Cu ajutorul iodului,glanda tiroidă produce hormoni necesari pentru o bună funcţionare a organismului. De aceea,este indicat consumul de sare iodată.
Scapi de sindromul picioarelor grele
Senzaţia de picioare grele,resimţită de nenumărate femei,poate fi „potolită” şi cu sare. Într-un lighean cu apă fierbinte,pui un pumn de sare şi 2-3 picături de ulei esenţial de lavandă. Stai timp de 10-15 minute cu picioareleîn acest amestec,după care poţi aplica un gel de aloe vera.
Gargară,împotriva infecţiilor în gât
Gargara cu apă sărată grăbeşte vindecarea persoanelor care suferă de roşu în gât. Nu trebuie decât să pui 2 linguriţe cu sare într-un pahar cu apă,amesteci bine şi apoi faci gargară. Gargara este indicată de 2-3 ori pe zi,până la vindecare.
Mai citeşte şi: