Când şi cât îngrăşământ pui la plante

1 61128 original jpg jpeg

Plantele de apartament dau multă culoare, parfum şi oxigen numai bun de respirat, ele sunt prietenele noastre tăcute de care trebuie să avem grijă.

Când plantele dau semne de oboseală,au nevoie de un stimulent pentru a prinde vigoare. Pământul de flori şi apa nu sunt suficiente pentru asta! E important să le dăm şi îngrăşământ.

Cea mai indicată perioadă pentru această operaţiune este de la începutul primăverii,din momentul când şi plantele noastre,asemenea întregii naturi,repornesc un nou ciclu de viaţă până în toamnă.

Atenţie la modul de administrare

Sortimentele de îngrăşământ,pentru diferite tipuri de plante,se găsesc fie la un supermarket cu departament de profil,fie la o florărie cu plante de apartament. Întrucât nevoile plantelor diferă,  e de la sine înţeles că unele au nevoie de fosfor,potasiu sau fier,pe când altele de  cupru,azot,bor,mangan sau magneziu. 

Îngrăşămintele solide au efecte îndelungate şi sunt granule,pulberi şi batoane care se pun la rădăcina plantelor. Cât despre îngrăşământul lichid,acesta se foloseşte o dată la 10 zile,doar în sezonul cald.

După ce alegem ce se potriveşte cu florile noastre,dăm o citire atentă indicaţiilor de pe plic sau recipient. Dozarea substanţelor de îngrăşământ este foarte importantă,fiindcă prea mult îngrăşământ poate să ardă rădăcinile şi chiar să ucidă planta.