Caracteristicile cheie de luat în considerare la cumpărarea unui storcător de fructe

1 clickpentrufemei storcator de fructe jpg jpeg

Sucul de fructe este un element esenţial în multe gospodării, dar în ultimii ani popularitatea sucurilor naturale a dus la o creştere semnificativă a pieţei. Mulţi consumatori găsesc acum sucuri proaspete sau sucuri locale chiar la magazinele alimentare de la colţul blocului. Cu toate acestea, pentru pasionaţii de sucuri, a deţine propriul storcător de fructe poate face ca acele băuturi gustoase să facă parte din viaţa de zi cu zi.

Înţelegând ce doreşti de la storcătoare de fructe te va ajuta să îţi restrângi opţiunile la cea mai bună pentru tine. Iată câteva dintre principalele caracteristici de care trebuie să ţii cont în timp ce faci cumpărături pentru storcătoare de fructe. 

1. Preţ

La fel ca în cazul multor aparate electrocasnice, vei avea tendinţa de a găsi o corelaţie între costul unui storcător şi calitatea sucului. Multe modele superioare de storcătoare de fructe vor oferi un randament mai mare de suc şi vor păstra mai multe substanţe nutritive intacte. Cu toate acetea, şi unele dintre opţiunile mai accesibile vor fi suficient de bune pentru băutorul mediu de sucuri, cu aşteptări mai scăzute. Nu uita, totuşi, că a-ţi face propriile sucuri acasă poate deveni un obicei scump, dacă faci asta în mod regulat. Aştepată- te să cumperi multe fructe şi legume pentru a produce doar puţin suc. Dacă intenţionezi să faceţi suc de mai multe ori pe săptămână, atunci randamentul mai mare pe care îl vei obţine de la un storcător mai scump s-ar putea să compenseze destul de repede preţul mare plătit.

2. Nutrienţi

Ideea de a face sucuri pentru mulţi cumpărători este de a avea grijă de sănătatea lor. După cum am spus deja, diferite tipuri de storcătoare de fructe produc rezultate diferite atunci când vine vorba de cât de bine reţin nutrienţii fructelor. De asemenea, trebuie să ţii cont că ceea ce storci în storcătoare de fructe este ceea ce contează. Câteodată poate fi mai sănătos să amesteci legume verzi cu conţinut ridicat de nutrienţi, mai degrabă decât doar fructe. Dacă sănătatea este obiectivul tău principal, fă-ţi cercetările şi fă-ţi o idee clară în avans despre tipurile de legume pe care vrei să le consumi în mod regulat. Ar trebui să alegi un storcător care să poată face faţă unor legume precum morcovi şi ţelină fără prea multe probleme şi să iei în considerare unul dintre tipurile de storcătoare de fructe care menţine cele mai multe substanţe nutritive, dacă îţi poţi permite acest lucru.

3. Curăţare

Dacă vei discuta cu cineva care deţine un storcător, oricât de mult l-ar lăuda, este posibil să se plângă atunci când ajunge la partea cu curăţarea acestuia. Aproape toate storcătoarele de fructe sunt greu de curăţat, iar modelele de calitate superioară care fac cel mai bun suc tind să fie cele mai îngrozitoare în această privinţă. Dacă o curăţare simplă este o prioritate pentru tine, fii conştient de câte piese diferite au storcătoarele de fructe pe care le ai în vedere şi dacă unele dintre ele sunt sau nu prietenoase pentru maşina de spălat vase. Cu cât sunt mai multe piese, cu atât va trebui să cureţi mai mult.

4. Zgomot

Aparatele zgomotoase te înnebunesc? Multe storcătoare de fructe centrifugale tind să fie destul de puternice, în timp ce presele reci şi storcătoarele cu două piese tind să fie mai liniştite. Poţi găsi totuşi storcătoare de fructe special concepute pentru a fi silenţioase, dacă aceasta este o caracteristică importantă pentru tine.