Care sunt cele mai murdare obiecte din casă

1 64170 original jpg jpeg

Dacă crezi că vasul de toaletă este cel mai murdar obiect din casa ta, ar fi bine să te mai gândeşti o dată! Oamenii de ştiinţă avertizează că sunt numeroase obiecte de zi cu zi mai murdare decât ne imaginăm. Iată care sunt ele!

Geanta de umăr

Studii recente arată că geanta de umăr este de trei ori mai murdară decât vasul de toaletă. De fapt,partea genţii care conţine cele mai multe bacterii este mânerul. De aceea,dezinfectează-ţi geanta cât mai des.

Dispozitive de ţinut în mână (telefon mobil,tabletă etc.)

Tabletele,telecomenzile,telefonul mobil sunt acoperite de bacteriimai mult decât vasul de toaletă. Dacă eşti de părere că aceste dispozitive ne fac viaţa mai uşoară,ironic,acestea ne pot face foarte mult rău. Poţi să previi murdăria de pe acestea dezinfectându-le zi de zi.

Periuţa de dinţi

Un alt obiect din casă care este acoperit de bacterii este periuţa de dinţi. Poţi să scapi de murdărie ţinând-o într-un vas în dulăpiorul din baie ori scufundând-o în puţină apă de gură în fiecare zi,pentru cel puţin 20 de minute.

Tastatura

Aceasta are de cinci ori mai multe bacterii decât se găsesc în vasul de toaletă. Elimină murdăria curăţând tastatura zi de zi. Evită să mănânci în faţa calculatorului,pentru că resturile de mâncare ce cad printre spaţiile din tastatură sunt foarte greu de înlăturat.

Obiecte din bucătărie

Chiuvetele de bucătărie sunt acoperite de bacterii. Fel şi fel de germeni se găsesc şi pe tocător şi pe buretele cu care speli vasele. Curăţăperiodic chiuveta şi tocătorul şi înlocuieşte buretele de vase.

Mânere şi butoane

Anumite obiecte din casă cum sunt clanţa uşii,mânerele de la robinet,întrerupătoarele de lumină,precum şi cele de la birou,butoanele liftului,cele de la ATM-uri sunt la fel de murdare precum vasul de toaletă. 97% din butoanele lifturilor conţin germeni mai multţi decât cei care se află în vasul de toaletă. Poţi să previi răspândirea murdăriei folosind gel antibacterian după ce pui mâna pe aceste obiecte. Când faci curat în casă,ai grijă să le cureţi şi pe acestea. De cele mai multe ori,aceste obiecte sunt ignorate şi neglijate.