Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022

Despre covor putem spune nu doar că aduce un plus de căldură și confort oricărui spațiu din casa noastră dar și că aduce o amprentă specifică fiecărui spațiu în sine.

image

Dacă în ultimii ani nu a fost foarte băgat în seamă de către specialiștii în materie de design interior, iată că anul acest, covorul, este una dintre piesele de rezistență. Poate și pentru că o să fie din ce în ce mai frig și cumva trebuie să ne mai și încălzim, dar și pentru că, pe timp de criză, soluția cea mai simplă și mai la îndemână, pentru a schimba instantaneu aspectul unei încăperi este să alegi un covor potrivit.

Care sunt recomandările specialiștilor în design interior

Pentru living sau spațiile de lucru poți alege covoare cu motive geometrice sau imprimeuri abstracte, care să-ți stimuleze imaginația și să te ajute să fii creativ în orice activitate. Fie alegi un model clasic sau colorat, important este să-ți facă plăcere să petreci cât mai mult timp la tine acasă.

Alege un covor din țesături de calitate pentru confortul tău și al familiei tale. Poți să optezi pentru cele țesute din fibre naturale precum mătasea sau lâna, ori cele din piele sau blană care pot fi atât naturale cât și artificiale, dar și din materiale sintetice, orice țesături alegi este indicat să ții cont de cât de calitative și rezistente sunt acestea. Covorul trebuie ales și în funcție de traficul la care va fi supus.

image

Motivele naturale i-au inspirat pe designeri și în anul 2022 și tocmai de aceea le regăsim și modelele covoarelor pentru spații precum dormitorul sau chiar baia. Covoarele pot genera iluzia de spațiu dacă optați spre exemplu, pentru o reprezentare a unui peisaj natural 3D.

Covoarele clasice care păstrează vizibilă amprenta timpului, decolorate de pași pe ici-colo, aduc un plus de personalitatea unui hol sau unui balcon, amenajat în variantă modernă. Nu-ți fie teamă să combini stilurile! Plusul de personalitate vine tocmai din aceste combinații inspirate dintre stiluri cât mai diferite. La Hornach ai o gamă variată de modele de covoare din care poți alege.

image

Covoarele asimetrice sau cele ovale conferă ambientului impresia de spațiu și confort. Designerii de amenajări interioare le recomandă pentru decorarea spațiilor mici sau înguste, dar și pentru decorarea dormitoarelor, în special dacă acestea sunt fabricate din materiale pufoase, plăcute la atingere, cum sunt covoarele Shaggy. Formele de acest tip se combină foarte bine cu motivele naturale și oferă spațiului o amprentă unică.

Chiar dacă tendințele acestui an în materie de culori tind să graviteze în jurul unei game pastelate și neutre, cu tonuri de bej, gri sau maro, când vine vorba de covoare, observăm modele și motive reprezentate prin culori vii, de impact. Acest lucru ar putea explica într-o oarecare măsură nevoia omului modern de joacă și de culoare în spațiul interior, loc unde fantezia este în continuare permisă.

Sursa foto: www.pexels.com.