Cartofii care combat cancerul

Sunt sănătoşi, sunt gustoşi şi pot preveni cancerul de limbă şi cancerul la colon. Studii recente pun în evidenţă uimitoarele proprietăţi care cartofilor dulci.
Mulţi nutriţionişti consideră cartofii dulci-rudele îndepărtate ale cartofilor obişnuiţi-drept una din legumele cele mai sănătoase de pe planetă. Ba chiar din afara planetei – fiindcă NASA i-a ales drept ingrediente în misiunile spaţiale. Extrem de bogaţi în substanţe nutritive,cartofii dulci au şi proprietăţi anti-cancer.
Proteina-minune contra cancerului de limbă
Încă din 1931,s-a decoperit că în compoziţia cartofilor dulci intră o proteină unică,cu potenţial anticancerigen. Acest tip de proteine au fost testate iniţial pentru a combate leucemia – iar încercările de laborator au fost încunnate cu succes. Mai recent,proteinele din cartofii dulci au fost testate pentru a combate cancerul de limbă,ca o terapie alternativă. Din nou,cercetările au fost încurajatoare.
Rezultate pozitive contra cancerului colorectal
S-a mai observat că această clasă specială de proteine este capabilă să supravieţuiască procesului de digestie şi să ajungă intactă în fluxul sanguin. O alte cercetare recentă a studiat efectul proteinelor din cartofii dulci asupra pacienţilor având cancer colorectal. S-a remarcat faptul că proteinele din cartofii dulci pot încetini atât creşterea celulelor canceroasecât şi migraţia celulelor bolnave în organism,diminuând deci riscul formării micrometastazelor. Rezultate pozitive s-au obţinut în cazul pacienţilor cu cancer la vezica biliară.