Casa ta arată ieftin? Un expert îți spune ce greșeli faci!

Dacă vrei să le faci o impresie bună musafirilor tăi, ia aminte la sfaturile unui designer de interior care îți spune ce greșeli faci și cum poți schimba situația în favoarea casei tale.

image

Krishnan Rajaratnam, care studiază Arhitectura și Designul de Interior la Universitatea Coventry, și-a făcut cunoscute sfaturile de expert într-un filmuleț postat pe TikTok, care a devenit viral. Acesta e de părere că oamenii fac, de obicei, niște greșeli care urâțesc apartamentul sau casa lor și îl fac să arate ieftin. Tot el e de părere că nu trebuie făcute  investiții majore, pentru ca același spațiu să arate mai bine, să pară mai luxos și mai primitor.

Astfel, studentul la Arhitectură a ținut să precizeze că un detaliu ca perdelele prea scurte poate face toată diferența. La fel și luminițele led, și ele au un efect nedorit asupra spațiului tău. Atunci când punem luminițe led pe tavan, totul pare ieftin și neatractiv. Mai mult, atunci când avem tablouri, rame foto sau afișe pe pereți, nu trebuie să ne zgârcim, ci e de preferat să investim mai mulți bani în obiecte decorative mai mari decât în unele meschine, mici, de-abia vizibile.

Sfaturi practice

Firele de la televizor, de calculator sau de la obiectele de luminat nu trebuie expuse. Există metode prin care le poți ascunde de ochii privitorului, așadar întreabă la magazinele de specialitate cum poți proceda. Dacă nu te interesează să mai cumperi astfel de sisteme, încearcă să faci tu cumva, astfel încât să nu se mai vadă firele de la aparatele electrice. Simplul fapt că sunt expuse îți dă senzația de spațiu dezordonat, deloc plăcut din punct de vedere estetic.

În dormitor, totul se poate schimba cu un mic efort din partea ta. Trebuie să ai lenjerie de pat călcată pentru a oferi senzația că ai creat un spațiu curat, primitor, luxos. Printr-o simplă călcare a lenjeriei de pat se poate obține acest efect mult dorit! În plus, optează pentru lenjerie uni, albă de preferat, pentru un aspect modern, minimalist, de cinci stele, și uită de cearceafurile cu imprimeuri, oricât de simpatice ți-ar părea.

În ceea ce privește atmosfera făcută într-o încăpere, ea poate fi dată de sursele de lumină și perdele. Dacă ai un mic buget, investește-l în lămpi moderne și frumoase și neapărat în perdele lungi, care să-ți ofere impresia de camere mari, cu înălțime generoasă.

Foto - Shutterstock