Cum exploatezi la maximum un apartament modest. Te-ai gândit să depozitezi pe verticală?

Sfaturile acestea te vor ajuta să profiți la maximum de spațiul modest pe care îl ai și să-l pui cât mai bine în valoare.

image

O concepție greșită în decorarea apartamentelor mici este că atenția ar trebui să cadă pe funcționalitate și mai puțin pe design. Nimic mai puțin adevărat: dacă spațiul în care locuiești este modest din punct de vedere al suprafeței, asta nu înseamnă că trebuie să faci rabat de la stil. Este recomandat să cauți, mai degrabă, echilibrul potrivit între cele două aspecte, și anume să-ți creezi un spațiu în care să te simți confortabil, pe care să-l umpli cu articole care se potrivesc nevoilor tale, subliniind în același timp stilul personal. Alege piese și obiecte de decor a căror nuanță majoritară să fie una deschisă, pentru a da impresia de spațiu mai generos, și nu supraaglomera etajerele și rafturile deschise cu prea multe ornamente. Atunci când îți alegi paleta de culori pentru locuință, concentrează-te pe trei: două nuanțe deschise, luminoase, care să decoreze majoritatea spațiului, și o culoare de accent, mai închisă, pentru ca amenjarea să fie și interesantă vizual.

Delimitează cu atenție zonele casei

La o primă vedere, conceptual de open space poate părea calea de urmat atunci când amenajezi un apartament mic. Cu toate acestea, acest lucru poate fi copleșitor pentru privire și, în timp, o lipsă de definire a spațiului poate face ca acesta să arate dezordonat. Este indicat să delimitezi zonele separate ale casei și să îi oferi fiecăreia un scop specific. Așază dressingul și suportul pentru pantofi lângă ușă, poziționează un bufet între bucătărie și zona de luat masa și găsește-i loc canapelei până la picioarele patului pentru a delimita zona de zi.

Investește în mobilier practic

Când ai un spațiu mic, fiecare centimetru contează, așa că investește în piese de mobilier cu dublă funcționalitate. Dormitoarele sunt camerele perfecte pentru a le amenaja cu mobilier polivalent. Ia în considerare un pat care poate fi pliat într-o canapea când te uiți la televizor, un pouf tubular care poate fi folosit și pentru a depozita lucruri în el sau o masă pliabilă care poate fi folosită și pentru serile în care ai invitați. În plus, asigură-te că alegi piese care sunt adecvate dimensiunii spațiului tău, cu modele cât mai simple, astfel încât locuința ta să nu pară și mai mică.

Depozitează pe verticală

image

În planificarea celui mai bun mod de a folosi un spațiu, este esențial să gândești pe verticală. Sistemele de stocare înalte și înguste sunt cel mai bun pariu atunci când încerci să optimizezi spațiul de stocare într-o locuință mică. Așază două rafturi identice de fiecare parte a ușii pentru un aspect de rafturi încorporate. Poți încerca, de asemenea, amenajarea zonei de divertisment TV de la podea până la tavan, pentru a servi, astfel, ca un separator de cameră între zonele de dormit și de living. Dacă vrei să duci depozitarea la următorul nivel, ia în considerare utilizarea spațiului disponibil pe perete ca ascunzătoare pentru mobilierul rabatabil.

Folosește piese suspendate

Când decorezi camera de zi cu piese de mobilier cu scop depozitar, ia în considerare amplasarea lor direct pe perete, fără picioare sau alte unități care să se sprijine pe podea. Piesele suspendate dau impresia că a fost ocupat mai puțin spațiu, deoarece suprafața podelei este încă liberă. În plus, poți folosi acel spațiu liber pentru a depozita alte obiecte, dacă simți nevoia. Alege rafturi și etajere în locul bibliotecilor sau o chiuvetă care poate fi montată direct pe perete în locul uneia tradiționale, în baie. Joacă-te cu piesele suspendate și în bucătărie, atunci când spațiul nu te ajută să amenajezi pe orizontală.

@shutterstock