Câtă ciocolată, apă sau banane poți consuma până să te omoare?

Există multe pericole care ne pândesc, în afara bolilor și-a accidentelor. Ceea ce mâncăm sau bem și ne este recomandat de specialiști ne poate fi și fatal!

image

Cu toții ne gândim câteodată la marele final. Când și cum o să murim? Și ne temem de boli complicate sau de accidente crunte care să ne sfârșească viața. Însă există și alte motive pentru care putem să dăm ortul popii.

De pildă televizorul. Nu ne prăjește creierul și nici nu ne arde ochii, dacă stăm prea mult și prea aproape de el, însă ne poate pica în cap. Știați că există 571 de victime ale televizorului înregistrate numai între 2000 și 2019? Da, da, le-a căzut TV-ul pe ei, din cine știe ce motiv, și au decedat. Dar asemenea incidente sunt niște accidente, de fapt. Iată câteva cauze incredibile de moarte!

Ciocolata

Cățeii n-au voie să se atingă de ea niciodată, e toxică pentru ei. Pentru oameni, însă… e o plăcere! Ceea ce nu știe populația umană a globului e că aceeași substanță din ciocolată, care le poate veni de hac cățeilor, este toxică și pentru oameni. Doar că în doze diferite.

Ei bine, ciocolata devine mortală pentru un om atunci când se depășește nivelul de 1.000mg de teobromină pe fiecare kilogram al persoanei respective. Să luăm, de pildă, un bărbat de 90kg. Acesta trebuie să consume 90.000mg de teobromină pentru ca această substanță de devină fatală.  

Ca să știți, ciocolata cu lapte conține cam 2,4mg de teobromină pe gram de ciocolată. Faceți calculul și nu depășiți doza sigură! În concluzie, trebuie să mâncăm vreo 857 de batoane de ciocolată ca să murim.

Bananele

Se spune că bananele devin toxice din cauza potasiumului conținut. Da, e posibil să mori din cauza intoxicației cu potasium, însă cică ar trebui să mănânci 42 de banane ca să ajungi la doza maximă admisă pentru consum uman.

image

BBC a rămas perplex la asemenea ipoteză și a cercetat problema, apelând la nutriționistul Catherine Collins de la Spitalul St. George. Aceasta e de părere că trebuie să ingerăm 400 de banane ca să picăm lați din cauza lor.

Apa

Cazul cel mai cunoscut de intoxicație cu apă este moartea lui Jennifer Stange. În 2007, ea a murit după ce a participat la un concurs radio despre cine poate bea mai multă apă fără să meargă la baie. Sună ca fiind o mare prostie și așa și e!

Strange a murit la scurt timp, iar cauza decesului a fost, într-adevăr, consmul excesiv de apă. Evident că apa ne este necesară pentru a putea trăi, însă problemele apar atunci când cineva bea prea multă apă, iar rinichii n-o pot procesa atât de repede.

Când conținutul de sare și apă se dezechilibrează la noi în organism, celulele noastre se umflă, iar, când umbflătura ajunge la creier, consecințele sunt fatale.

Bun! Și atunci câtă apă ne poate omorî?

În cazul unei persoane sănătoase, rinichii pot procesa un litru de apă pe oră. Experții ne recomandă să nu ținem cont atât de cantitate, cât mai ales de setea noastră. Oricum, e destul de ușor să exagerezi cu băutul apei. Toxicitatea ține de greutatea persoanei care bea apa.

Astfel, pentru o persoană care cântărește 75kg, 6 litri de apă o omoară garantat!

Foto - Shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg