Un șoricel a fost judecat și condamnat în Rusia. Ce crimă a comis?

Regele taie și spânzură în regatul său, nu-i așa? Chiar la propriu câteodată, pentru că exact asta s-a întâmplat și cu Țarul Rusiei și soțul Ecaterinei cea Mare, pasionat de jucării și schingiuirea animalelor.

image

Regele Petru al III-lea a domnit doar șase luni, în 1762. Născut în 1728, a devenit orfan la 11 ani, motiv pentru care a ajuns în grija mătușii sale, Împărăteasa Rusiei, Elisabeta. Scopul Împărătesei era să-i găsească băiatului o soție și a reușit să-l însoare pe Petru cu nimeni alta decât Ecaterina cea Mare. Mariajul celor doi era lipsit de iubire, iar Petru nu arăta niciun pic de afecțiune către soția sa. Dar omul avea alte pasiuni!..

Pe lângă băut și fumat, cum ne informează Russia Beyond despre viciile celui care a devenit rege, Petru adora să se joace cu jucăriile și păpușile. De fapt, acesta era atât de strâns legat de ele, încât a mers atât de departe și-a trecut un șoricel prin-o judecată adevărată, la tribunal, din cauza unor soldăței.    

Ecaterina cea Mare a povestit cum a intrat, într-o bună zi, în camera soțului ei și a văzut un șoricel pe perete. Când l-a întrebat pe Petru despre animăluț, acesta i-a spus că șoricelul comisese „o crimă cumplită” și că trebuia pedepsit, susține The Vintage News.

Marele „incident” a avut loc într-una din zile, când Petru se juca cu soldățeii lui. Le făcuse o fortăreață din hârtie, însă șoricelul a distrus fortăreața și a decapitat un soldățel. Mare nenorocire! Noroc cu cățelul regelui care pinsese șoricelul chiar în momentul în care se pregătea să distrugă un alt soldățel!

Citește și Condiții inumane în închisorile din Rusia – boli, lipsa igienei și bătăi până la moarte

Nimic uluitor până aici! Ceea ce urmează e de-a dreptul șocant! Șoricelul a fost acuzat și-a trebuit să se apere singur la Curtea Marțială, unde, la finalul procesului, a primit pedeapsa capitală – a fost condamnat la execuție. Însuși Regele a construit o spânzurătoare în miniatură pentru șoricel și... l-a spânzurat pe bietul animal!

Ecaterina ne povestește tot: „Setter-ul lui a prins animalul, care a fost judecat la Curtea Marțială și spânzurat de grabă. Am văzut cu ochii mei cum șoricelul spânzurat a fost expus în public pentru a fi dat ca exemplu”.

Vezi și Povestea Reginei Rusiei. Ecaterina cea Mare, împărăteasa cu sânge german

„În apărarea șoricelului...”, spunea Ecaterina cea Mare, „trebuie spus măcar că a fost spânzurat fără să-i fie permisă apărarea sau să fie măcar interogat”, a adăugat aceasta. Se pare că Regina Rusiei avea mai multă compasiune pentru un animal decât pentru soțul ei, la detronarea căruia a și complotat ulterior... Nu-i de mirare! Femeia nu se răzbuna pentru cei nouă ani de mariaj neconsumat petrecuți împreună, ci se săturase, pur și simplu, de nebuniile lui.

foto - Shutterstock



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg