Un șoricel a fost judecat și condamnat în Rusia. Ce crimă a comis?

Regele taie și spânzură în regatul său, nu-i așa? Chiar la propriu câteodată, pentru că exact asta s-a întâmplat și cu Țarul Rusiei și soțul Ecaterinei cea Mare, pasionat de jucării și schingiuirea animalelor.

image

Regele Petru al III-lea a domnit doar șase luni, în 1762. Născut în 1728, a devenit orfan la 11 ani, motiv pentru care a ajuns în grija mătușii sale, Împărăteasa Rusiei, Elisabeta. Scopul Împărătesei era să-i găsească băiatului o soție și a reușit să-l însoare pe Petru cu nimeni alta decât Ecaterina cea Mare. Mariajul celor doi era lipsit de iubire, iar Petru nu arăta niciun pic de afecțiune către soția sa. Dar omul avea alte pasiuni!..

Pe lângă băut și fumat, cum ne informează Russia Beyond despre viciile celui care a devenit rege, Petru adora să se joace cu jucăriile și păpușile. De fapt, acesta era atât de strâns legat de ele, încât a mers atât de departe și-a trecut un șoricel prin-o judecată adevărată, la tribunal, din cauza unor soldăței.    

Ecaterina cea Mare a povestit cum a intrat, într-o bună zi, în camera soțului ei și a văzut un șoricel pe perete. Când l-a întrebat pe Petru despre animăluț, acesta i-a spus că șoricelul comisese „o crimă cumplită” și că trebuia pedepsit, susține The Vintage News.

Marele „incident” a avut loc într-una din zile, când Petru se juca cu soldățeii lui. Le făcuse o fortăreață din hârtie, însă șoricelul a distrus fortăreața și a decapitat un soldățel. Mare nenorocire! Noroc cu cățelul regelui care pinsese șoricelul chiar în momentul în care se pregătea să distrugă un alt soldățel!

Citește și Condiții inumane în închisorile din Rusia – boli, lipsa igienei și bătăi până la moarte

Nimic uluitor până aici! Ceea ce urmează e de-a dreptul șocant! Șoricelul a fost acuzat și-a trebuit să se apere singur la Curtea Marțială, unde, la finalul procesului, a primit pedeapsa capitală – a fost condamnat la execuție. Însuși Regele a construit o spânzurătoare în miniatură pentru șoricel și... l-a spânzurat pe bietul animal!

Ecaterina ne povestește tot: „Setter-ul lui a prins animalul, care a fost judecat la Curtea Marțială și spânzurat de grabă. Am văzut cu ochii mei cum șoricelul spânzurat a fost expus în public pentru a fi dat ca exemplu”.

Vezi și Povestea Reginei Rusiei. Ecaterina cea Mare, împărăteasa cu sânge german

„În apărarea șoricelului...”, spunea Ecaterina cea Mare, „trebuie spus măcar că a fost spânzurat fără să-i fie permisă apărarea sau să fie măcar interogat”, a adăugat aceasta. Se pare că Regina Rusiei avea mai multă compasiune pentru un animal decât pentru soțul ei, la detronarea căruia a și complotat ulterior... Nu-i de mirare! Femeia nu se răzbuna pentru cei nouă ani de mariaj neconsumat petrecuți împreună, ci se săturase, pur și simplu, de nebuniile lui.

foto - Shutterstock