„Văduva neagră” din România. Cartea Recordurilor, interesată de crimele Verei Renczi

Vera Renczi pare să fi fost cel mai temură criminală în serie din toate timpurile. De ce a ucis cu sânge rece 35 de bărbați?

image

În primul rând trebuie să ne întrebăm de ce i se spunea „Văduva neagră”. Asemenea titulatură e atribuită celei care-și ademenește victimele în „pânza ei de păianjen”, unde acestea sunt atacate pe nesimțite și lăsate să moară. Ei bine, exact asta făcea și Vera Renczi!

Renczi a omorât nu mai puțin de 35 de bărbați, dacă e să luăm în seamă ce scrie The Lineup. Ea colecționa trupurile neînsuflețite ale bărbaților pe care-i ademenea și omora ulterior, punând cadavrele în sicrie cu zinc, depozitate în subsolul ei. Dintre cei 35 de bărbați, 32 fuseseră iubiți de-ai ei, deci apropiați care n-au știut ce pericol fatal îi pândea.

Două dintre victimele ei i-au fost soții celebrei „femei fatale” și, chiar și mai șocant de-atât, una dintre ele a fost fiul ei. Asemenea informație morbidă a fost publicată în august 1925, în The Pittsburgh Press.

Totuși, având în vedere numărul mare de crime, Vera nu le putea ține secret la nesfârșit. Se pare că a fost descoperită în 1925, fix anul în care presa începuse să scrie despre faptele ei cumplite, și dată în judecată pentru crimele comise. După cum era de așteptat, a fost condamnată la închisoare pe viață, iar criminala și-a petrecut restul zilelor după gratii, după cum ne explică The Unexplained Mysteries.

Primele menționări ale criminale au fost făcute în The Kingston Daily Freeman și The Danville Bee, în 1925, când publicațiile respective și-au informat cititorii despre arestarea unei femei din România, care se asemuia mult cu Lucrezia Borgia. În articolele respective, Renczi a fost citată recunoscându-și crimele. Motivul avut pentru asemenea gesturi extreme? Se pare că victimele ei „se săturaseră de dragostea mea”.

Totuși, presa vremii n-a scris niciodată mai multe despre „Văduva neagră”, lucru care i-a uimit pe mulți dintre cei care au căutat mai multe informații despre criminala din România. Cum arăta, unde trăia, ce poveste de viață a avut, în afara crimelor comise? Răspunsurile rămân un mister și-n ziua de azi. Nu-i de mirare că multe voci susțineau că femeia nici n-a exista vreodată cu adevărat, că nu era decât un mit.

Totuși, se pare că Vera Renczi a existat cu adevărat. Cel puțin de acest lucru erau convinși cei de la  Cartea Recordurile. În 1972, „The Guinness Book of World Records” a încercat să verifice numărul copleșitor de crime ale acesteia. Drept urmare, erau convinși că românca exista. Însă, la fel de bine, au renunțat la cercetări după ce au întâmpinat greutăți în a găsi vreo informațieîn plus despre ea.

Și atunci cum de a publicat jurnalistul Tolischus confesiunea ei în ziarul la care lucra, detalii despre arestarea criminalei și sentința primită? Având în vedere că totul s-a întâmplat în urmă cu niște decenii bune, e prea complicat – dacă nu imposibil – să mai aflăm lucruri noi despre „Văduva neagră” din România!

Foto - Shutterstock



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg