Câteva greşeli pe care le faci în bucătărie

1 66145 original jpg jpeg

Bucătăria este locul în care fiecare femeie îşi petrece cel puţin o oră pe zi ca să gătească pentru ea sau familie. După fiecare masă, bucătăria trebuie să fie curăţată pentru a fi mereu curată.

Iată ce greşeli frecvente se fac în bucătărie:

1. Nu opta pentru o placă din sticlă

Asigură-te că ai în bucătărie o placă mare de lemn sau bambus. Cele de sticlă nu sunt recomandate pentru bucătărie.Placa de lemn este locul pe care toci legumele şi pregăteşti mâncarea de fiecare dată.

2. Foloseşte un cuţit mare pentru legume

Dacă ai o familie mare,trebuie să faci mai multă mâncare,de aceea ai nevoie de un cuţit mare. Tăierea legumelor este mult mai uşoară cu un astfel de cuţit. Taie mai repede,astfel poţi reduce timpul acordat pentru prepararea mâncării.

3. Foloseşte vase cu capac

Dacă ai nevoie de un morcov pentru a prepara o salată,de ce să speli doar unul? Desfă toată punga de morcovi şi pune-i într-un bol mare cu apă (adaugă un pic de oţet de mere). În timp ce prepari salata,într-un vas cu capac,pune morcovii nefolosiţi pe care îi tai la capete. Astfel se vor menţine mai bine.

4. Vase fără capace

Aruncă toate lucrurile care nu se potrivesc şi care nu au capace. Mai bine optează pentru recipiente din sticlă sau plastic. Acestea vor menţine bine mâncarea sau prăjiturile pe care le pregăteşti pentru următoarele zile. Nu este recomandat să punem alimentele în vase fără capac.

 5. Nu descongela şi recongela alimentele  

Atunci când prepari supă,o faci pentru două sau trei zile. De multe ori,scoţi din frigider carne sau peşte pe care nu îl mai găteşti şi decizi să-l recongelezi. Acest lucru nu este deloc sănătos. La fel se întâmplă şi cu mâncarea. Nu mânca aceeaşi mâncare după două zile de la preparareaei.  

6. Dezordinea  

De fiecare dată când găteşti,în bucătărie ai dezordine,asta dacă nu eşti o persoană foarte organizată şi pui la loc ceea ce foloseşti. Trebuie să faci curat după ce găteşti,astfel vei scăpa şi tu mai uşor a doua zi.   

  7. Frica de a intra în bucătărie    

Acesta este cel mai greu lucru peste care poţi trece. Ştiu că unii oamenii nu intră în bucătărie,deoarece nu doresc să ardă mâncarea,să se taie sau să facă dezordine. Trebuie să treci peste acest complex. Orice Chef a ars măcar o dată mâncarea şi a făcut dezordine în bucătărie.Info:Mergi înainte,cu o bucătărie organizată. Schimbarea bucătăriei,schimbă sănătatea noastră.