Ce alimente poţi să consumi după data de expirare

1 70992 original jpg jpeg

Mereu găsim în frigider alimente care sunt în prag de expirare sau termenul de valabilitate era valabil până ieri. Pentru că data este cea care ne izbeşte în faţă de fiecare dată când cumpărăm un produs, de multe ori nu ştim ce să facem dacă avem produse expirate.

S-ar putea să fii surprinsă să afli că nu trebuie să-l arunci. Data de pe produs indică încă prospeţime,nu că este stricat şi trebuie aruncat. Datele sunt diferite,iar atunci când termenul de valabilitate a trecut,nu prezintă imediat un risc pentru sănătate.Cele care trebuie imediat aruncate sunt cele care au fost desfăcute şi au expirat. Atunci produsele trebuie aruncate pentru că pot afecta starea de sănătate.

Iată la cât timp mai poţi consuma un aliment după ce a expirat: Carnea de pui

Este alimentul pe care-l poţi ţine în frigider încă două zile. Dacă nu-l găteşti în acel timp,pune-l în congelator. Acolo,poate sta aproape nouă luni fără probleme.

Ouăle

În frigider,ouăle le poţi ţine între trei şi cinci săptămâni. Dar ele pot fi congelate pentru un an. În plus,dacă sunt ouă de gospodăria proprie,pot rezista până la 21 de zile.

Untul de arahide

Acest produs are termenul de valabilitate de aproape trei luni,dar dacă este ţinut în frigider poate dura până la şase luni. În plus,după ce l-ai desfăcut,trebuie să-l ţii în frigider.

Ciocolata

De cele mai multe ori,ciocolata are termenul de valabilitate de aproximativ două-patru luni,dar niciodată nu va rezista atât de mult. În plus,dacă vrei s-o ai mai mult timp,până la jumătate de an,pune-o în frigider.

În cazul ciocolatei negre există o diferenţă. Ea poate fi lăsată la temperatura camerei până la 2 ani. Dar să fim sincere. O ciocolată nu rezistă mai mult de câteva zile în casă.

Laptele

Indiferent de unde provine,laptele nu rezistă mai mult de o săptămână şi mereu trebuie ţinut în frigider. În schimb,laptele de migdale poate rezista până la 3 săptămâni după ce este deschis.

Peştele

Când vine vorba de peşte,trebuie să fii foarte atentă. Peştele gătit precum somonul,codul sau tilapia nu rezistă mai mult de două zile. Dar în congelator,poate rezista până la 9 luni.

Pastele

Sunt cele care rezistă cel mai mult. Atâta timp cât sunt depozitate într-un loc ferit de lumină,ele rezistă până la 2 ani.