Ce beneficii are apa mării

1 76409 original jpg jpeg

Atât pentru copii, cât şi pentru vârstnici, cura cu aerosoli marini aduce numeroase beneficii pentru sănătate, de care este bine să profităm, mai ales că este perioada concediilor. 

Apa mării, briza, algele şi nămolul, toate pot fi considerate medicamente în cadrul unei terapii naturale, numită talasoterapie. Baia de soare la malul mării trebuie să se facă însă fără abuz de raze ultraviolete, cu expunere care să crească progresiv, fără a se uita de protecţia solară şi de recomandările medicilor.

Dacă vrei să îţi faci din mare un „doctor”, trezeşte-te cât mai devreme dimineaţa şi plimbă-te pe malul mării sau pe dig. Relaxarea este efectul imediat, însă avantajele nu se opresc aici. Apa mării este bogată în săruri minerale şi oligo-elemente, iar simplul contact al acesteia cu pielea „hrăneşte” tegumentul şi fibrele musculare cu magneziu şi cu calciu. Ionii de sare sunt absorbiţi şi în sistemul limfatic, stimulând astfel imunitatea.

Ce poţi trata pe litoral

Aerosolii marini benefici pentru sănătate se formează pe malul mării, acolo unde valurile se „sparg” de ţărm şi conţin stropi foarte fini, microparticule cu niveluri optime de iod, bromuri, magneziu şi cloruri de sodiu. Având sarcină electrică negativă, aerosolii marini inhalaţi devin activi la nivelul bronhiilor şi al plămânilor. După ce se depun pe mucoasa tractului respirator, aerosolii se aborb, ajutând la fluidizarea şi la eliminarea secreţiilor de mucus.

Aerosolii marini naturali au efecte benefice dovedite în afecţiuni pulmonare precum bronşite, astm bronşic alergic, rinite, sinuzite şi faringite, atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor. De asemenea, particulele de aerosolii reduc inflamaţia la nivelul respirator, prin urmare crizele de astm apar mai rar. Cura cu apa de mare este indicată şi în unele boli de piele (eczeme, psoriazis) şi în afecţiuni ginecologice.

Descoperă ce alte beneficii are apa de mare pe clicksanatate.ro.