Ce boli alungă un pahar de vin roşu

1 69426 original jpg jpeg

Un singur pahar de vin roşu, consumat o dată sau de două ori pe săptămână, ţine departe o mulţime de boli. Îţi protejează inima, scade colesterolul, echilibrează glicemia, întăreşte imunitatea.

Maladiile cardiovasculare

Polifenolii din vinul roşu,cu rol puternic antioxidant,contribuie la păstrarea elasticităţii vaselor sanguine,acţionând ca un factor anticoagulant. Aceşti compuşi,susţin specialiştii,sunt aproape la fel de eificienţi ca aspirina.

Ateroscleroza

Vinurile roşii seci pot avea o influenţă semnificativă asupra nivelului de colesterol din organism. Un pahar de vin pe săptămână poate să scadă nivelul de colesterol cu până la 9 procente,la pacienţii sănătoşi,şi cu până la 12 procente pentru pacienţii care au deja nivelul crescut,ceea ce împiedică depunerea de grăsimi pe peretele interior al arterelor.  

Diabetul

Pieliţa strugurilor roşii,bogată în compusul natural numit resveratrol,scade glicemia. Diabeticilor,cărora li s-a administrat un supliment de resveratrol,au înregistrat niveluri mai mici ale glicemiei.

Boala Alzheimer

Cercetările asupra bolii Alzheimer au arătat că resveratrolul din vin ar putea avea efecte pozitive şi asupra memoriei. Compusul are capacitatea de încetini formarea unei proteine care afectează creierul suferinzilor de Alzheimer.

Răceala

Antioxidanţii prezenţi în vin întăresc organismul împotriva îmbolnăvirilor de sezon,arată cercetări recente. Aceşti compuşi au capacitatea de a combate infecţiile şi protejează celulele împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Cancerul

Un studiu american arată că acelaşi minunat resveratrol,pe care-l introduci în organism odată cu 2-3 păhărele de vin băute pe săptămână,are o concentraţie suficientă pentru a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Compusul în cauză are proprietatea rară de de a inhiba o proteină,care stimulează formarea temutelor celule.

Obezitatea

În organism,resveratrolul dă naştere unui compus fenolic,aşa numitul piceatanol,care-arată testele clinice-împiedică dezvoltarea celulelor adipoase. Compusul cu pricina se leagă de receptorii de insulină ale celulelor adipoase,blocând astfel procesul lor de maturizare.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg