Ce boli poate trata acupunctura

1 58307 original jpg jpeg

Acupunctura are în spate peste 2.500 de ani, fiind originară din China, şi reprezintă o metodă medicală completă, care se utilizează pentru a corecta anumite dezechilibre din organism. Această tehnică reuşeşte să trateze durere, probleme emoţionale şi digestive, obezitate şi chiar probleme neurologice.

Ce poate trata?

Acupunctura implică introducerea de ace foarte fine în anumite zone ale feţei şi corpului,în scopul de a atenua anumite simptome şi de a trata o serie de condiţii fizice,prin atingerea unor centrii nervoşi importanţi.

InsomniaDacă ai probleme frecvente cu somnul,acupunctura poate fi modalitatea prin care să-ţi recapeţi abilitatea de a te odihni. Poate părea extrem de invazivă ca metodă,dar pentru cei care au probleme cronice de somn,acupunctura va îmbunătăţi calitatea somnului şi-i va ajuta să adoarmă. Un studiu arată că acupunctura are o rată de succes de aproape 90%.  

Slabe sau adevărate migrene,toate reprezintă o altă problemă comună,cu atât mai mult cu cât în vieţile noastre intervin stresul cotidian şi oboseala. Dacă ai dureri de cap,tensiune sau migrene,terapia prin acupunctură,efectuată în mod regulat,are o rată mare de eficacitate.

Citeşte şi:

Muşeţelul,medicament natural

Învaţă să „traduci“ analizele medicale!

Destul de frecventă şi foarte gravă,mai ales că există şi diferite tipuri,tulburarea de anxietate generalizată (GAD),tulburarea de panică,tulburări de anxietate socială,tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) şi tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD).

În Medicina Tradişională Chineză (TCM),anxietatea este privită ca pe un dezechilibru al inimii şi rinichilor,astfel că va putea fi tratată prin introducerea acelor în zone cheie,din jurul inimii,rinichilor,splinei şi urechii.

Potrivit TCM,depresia este văzută ca o problemă a circulaţiei energiei Qi în organism. Ca urmare,acupunctura pentru tratarea depresiei se concentrează pe punctele mâinilor şi picioarelor.

Să te lupţi cu dureri cronice poate reprezenta cel mai dificil mod de a-ţi trăi viaţa. Unul dintre marile avantaje ale acupuncturii este că,atunci când toate celelalte căi de recuperare nu-ţi pot oferi alinare,acupunctura poate ajuta la diminuarea durerii,treptat. Cei cu dureri de spate cronice,dureri musculare şi articulare sau dureri de cap persistente au observat o ameliorare a acestora după câteva şedinţe.