Ce culori alegi pentru masa de Paşte

1 68994 original jpg jpeg

Culorile pentru masa pascală trebuie să sugereze ideea de primăvară, de reînnoire, de iubire. Află ce tonuri de culoare se potrivesc cel mai bine cu atmosfera festivă!

Masă în tonuri de galben şi verde

Galbenul-puişor şi verdele luminos se potrivesc foarte bine cu atmosfera de sărbători. Foloseşte o faţă de masă albă şi farfurii la fel. Tacâmurile le aşezi însă pe şerveţele verde crud,asortate cu iarba de hârtie,de aceeaşi culoare,aşezată în coşuleţe,pe mijlocul mesei. Evident că,în coşuleţe,vei avea doar ouă galbene,vezi şi albe. Din loc în loc,tot pe mijlocul mesei,poţi aşeza vase de sticlă în care ai pus flori galbene – lalele,păpădii,zambile,flori de câmp. Mai poţi apela la un truc:cumpără de la orice magazin de bricolaj o fâşie lungă de gazon din plastic,pe care o aşezi pe mijlocul mesei,pe toată lungimea ei. Pe acest gazon,vei aşeza artistic ouă colorate,puişori,iepuraşi,lumânări galbene sau verzi şi floricele naturale.

Combinaţii de verde cu alb

Dacă galbenul ţi se pare prea ţipător,foloseşte pe masa de paşte combinaţii de verde cu alb. Poţi alege o nuanţă de verde mai stinsă,mai minerală. Foloseşte o faţă de masă albă şi şervete verzi. Din loc în loc,vei aşeza în suporturi ouă albe şi verzi,alternate cu lumânări albe şi verzi.

Combinaţii de roşu cu verde

Combinaţiile de roşu cu verde sunt extrem de atrăgătoare şi de apetisante. Verdele e o culoare vie,care dă senzaţia de veselie şi vioiciune. Combinată cu roşu aprins sau cu roşu-bordo,dă viaţă casei! Pe o faţă de masă albă cu farfurii albe,foloseşte şervete roşii,care se asortează cu ouăle din suporturi sau din coşuleţe. În dreptul fiecărui invitat,aşază un vas înalt şi îngust,în care ai pus crenguţe verzi – de salcie,de măr-,prinse cu o fundă roşie. Mai poţi folosi o vază centrală,din sticlă,în care ai pus crengi mari,de care atârnă ouă. Pe acestea le obţii astfel:folosind o serigă cu ac gros,fă o gaură la ambele capete şi extrage lichidul. Apoi pictează cu guaşe oul şi,trecând un fir subţire de nailon prin el,atârnă-l de crengile decorative.

Sursă foto:deavita.fr