Ce culori se potrivesc fiecărei camere

1 67070 original jpg jpeg

Te numeri printre acele persoane care îţi vopsesc casa într-o singură culoarea, sau preferă să păstreze pereţii albi? Ei bine, află care este psihologia culorilor, pentru ca fiecare cameră să fie specială.

Galbenul se potriveşte persoanelor optimiste

Este o culoare veselă,care denotă pofta de viaţă a persoanelor care o preferă. Este o nuanţă caldă,care linişteşte ochii obosiţi. Galbenul se potriveşte de minune în bucătărie,deoarece luminează încăperea şi-ţi dă mai multă energie. Mai mult,se crede că măreşte rata metabolismului. Nu o folosiţi în camera bebeluşilor,deoarece ochii acestora sunt mai sensibili şi nu suportă această nuanţă,motiv pentru care vor plânge mai des.

Albastrul denotă masculinitate

Este culoarea favorită a bărbaţilor,de aceea să nu te miri dacă o vei găsi pe pereţii casei unui burlac. Îndeamnă la o senzaţie de calm,deoarece este asociată cu apa şi cu pacea.  Dacă vrei să ai randament la muncă şi să-ţi îndeplineşti mai uşor sarcinile de serviciu este recomandat să o foloseşti pentru decorarea pereţilor la birou,deoarece studiile arată că această culoare creşte productivitatea.

Verde,pentru a fi sănătoasă tun

Verdele pe de altă parte este culoarea naturii,şi cum aceasta renaşte în fiecare primăvară, la fel şi sănătatea ta se va îmbunătăţi. Este ideală pentru locurile unde te odihneşti,în special pentru dormitor. Mai mult,se spune că trebuie să ai haine în această nuanţă dacă vrei să ai noroc la bani.

Lavandă,pentru ca oaspeţii să se simtă ca acasă

Purpuriul este culoarea regalităţii şi a succesului. Pentru a da o notă de eleganţă şi stil casei tale este indicat să o foloseşti în decorarea sufrageriei. Astfel,oricine va păşi pragul casei tale va simţi că a intrat într-o casă primitoare,în care oaspeţii sunt trataţi regeşte.

Semnificaţiile altor culori

Albuleste culoarea purităţii,a inocenţei şi care oferă în acelaşi timp senzaţia de spaţiu.

Maroulsemnifică stabilitate,un simţ al organizării bine dezvoltat,dar arată şi teama de schimbare.

Roşulevocă emoţii puternice,încurajează apetitul (de asta este folosit în restaurante),este un simbol al pasiunii,roşu fiind culoarea dragostei.

Citeşte şi:

Ce spune culoarea ojei despre tine

Culoarea potrivită,în funcţie de zodia ta