Ce este eczema? Tot ce trebuie să ştii despre tratarea ei acasă

ce este eczema jpeg

Boala de piele cunoscută sub numele de eczemă este extrem de răspândită. Iată ce este eczema şi ce trebuie să ştii despre tratarea acesteia.

Ce este eczema şi cât de frecventă e afecţiunea

Eczema afectează 1 din 5 copii şi 1 din 12 adulţi. Cei care au această problemă se confruntă cu senzaţia de mâncărime, piele uscată sau crăpată, roşeaţă şi inflamaţie, ceea ce poate duce chiar la sângerare.

Nu te teme,eczema poate fi tratată şi există chiar şi remedii naturale care te pot ajuta să scapi de simptome! De asemea,poţi ţine cont de sfaturile următoare,pentru ca problema să se mai amelioreze.

Ce este eczema şi cum se tratează

1. Menţine pielea umedă

Cu cât pielea este mai uscată,cu atât te va ustura mai tare,iar senzaţia de mâncărime va fi mai intensă. Menţinerea pielii umede va ajuta la combaterea uscăciunii,dar,de asemenea,va preveni fisurile în piele. Folosirea unui emolient-un tip mai gras de hidratant,care nu este pentru uz cosmetic- este o idee foarte bună. Acesta poate fi găsit sub forma unei creme,a unui unguent sau gel,ori a unei loţiuni,iar pentru persoanele cu eczeme uşoare ar putea fi suficient pentru a ţine situaţia sub control. Se aplică de cel puţin 3 ori pe zi,pe zonele afectate,pentru a le menţine umede şi hidratate.

2. Ce este eczema şi cum se tratează - Utilizează produse de curăţare potrivite

Săpunul usucă pielea foarte repede şi este contraindicat pentru persoanele cu eczeme. Mâinile sunt afectate în mod deosebit,deoarece se spală mai des,astfel încât cei cu eczeme ar trebui să evite complet săpunul. Aici sunt incluse săpunurile lichide,gelul de duş şi de baie cu bule,care usucă pielea şi pot cauza mâncărime. Poţi cumpăra înlocuitori de săpun,cum ar fi săpunul din ulei de măsline-chiar dacă nu are un miros grozav.Acesta lasă apa să pătrundă în pieleşi apoi o separă cu o barieră de protecţie.

3. Ocoleşte lână şi ţesăturile sintetice

Atât lână,cât şi materialele sintetice,cum ar fi poliesterul,nailonul şi raionul,pot irita pielea şi cauza mâncărime. Deci,asigură-te că foloseşti lenjerie de pat din bumbac şi încearcă să eviţi ca pielea ta să intre în contact cu materiale sintetice. Mai mult,ai grijă ca detergentul de rufe să fie potrivit pentru pielea sensibilă. Renunţă la detergenţii care nu sunt bio, deoarece conţin enzime pe care unii oameni le găsesc iritante pentru pielea lor.

4. Ce este eczema şi cum se tratează - Ia steroizi

Multe persoane evită steroizii din cauza riscului de efecte secundare,dar aceştia sunt foarte eficienţi în ţinerea eczemei sub control. Steroidul este aplicat direct pe piele şi reduce rapid senzaţia de mâncărime şi durere,oferind pielii şansa să se regenereze. Aceştia sunt buni ca o soluţie pe termen scurt pentru a vindeca pielea. Ulterior poţi utiliza emoliente. Efectele secundare vor fi explicate de medic.   Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg